Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful poliției japoneze vrea să demisioneze după uciderea fostului premier Abe

upi.com
Shinzo Abe

Șeful Agenției Naționale de Poliție din Japonia a declarat joi că vrea să demisioneze pentru a-și asuma responsabilitatea pentru împușcarea fostului prim-ministru Shinzo Abe în luna iulie, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Remarcile făcute la o conferință de presă de Itaru Nakamura, a cărui agenție se ocupă de poliția japoneză, reprezintă cea mai importantă consecință a asasinării lui fostului premier Abe.

Securitatea în orașul Nara, situat în vestul țării, pe 8 iulie, ziua în care a fost împușcat, a fost considerată în general ca fiind insuficientă, au declarat experții.

Gărzile de corp ar fi putut să-l salveze pe Abe, protejându-l sau scoțându-l din linia de tragere în cele 2,5 secunde dintre prima împușcătură ratată și cea de-a doua rundă de focuri de armă fatală, au declarat pentru Reuters opt experți în securitate care au analizat imaginile.

Oficialii japonezi, inclusiv premierul Fumio Kishida, au recunoscut deficiențele în securitatea din jurul apariției lui Abe la evenimentul de campanie electorală.

Agenția Națională de Poliție a declarat anterior pentru Reuters că uciderea a fost rezultatul faptului că poliția nu și-a îndeplinit responsabilitățile, adăugând că a înființat o echipă pentru a revizui măsurile de securitate și protecție și pentru a elabora măsuri preventive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.