Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BILANȚ Șeful Poliției Române vorbeşte despre 'lipsa de implicare de la unii manageri şi pregătirea deficitară a unor poliţişti'

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Vasilescu

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, recunoaşte că pregătirea deficitară a unor poliţişti și lipsa de implicare a şefilor din Poliţie au dus la tragediile din cazul Caracal. Același Vasilescu comentează și moartea polițistului Cristian Amariei, din Timiș, împușcat mortal de Marcel Lepa, un infractor periculos, pe care polițiștii au mers să îl prindă fără a avea echipamentul cerut de lege în dotare.

Citește și: Ministrul Muncii s-a DEZLĂNȚUIT din nou: Unii părinți joacă banii de alocații la păcănele

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, a spus miercuri, la bilanţul pe anul trecut al instituţiei, că 2019 a fost un an greu, conform Mediafax.

„A fost anul care a evidenţiat lipsa de implicare de la unii manageri şi pregătirea deficitară a unor poliţişti. Toate au condus la tragedia de la Timiş în care un coleg de-al nostru şi-a pierdut viaţa, şi de la Olt, în care cele două fete au dispărut”, a spus Liviu Vasilescu.

După profilul său, criminalul Lepa ar fi trebuit să fie ridicat cu ajutorul luptătorilor SAS Timiș, însă pe urmele lui au fost trimiși agenți care nu s-au echipat cu armamentul din doare și cu veste antiglonț. Acțiunea a fost comandată pe WhatsApp, însă din anchetă a rezultat că șeful IPJ Timiș, Alin Petecel, nu avea nicio vină, intervenția fiind coordonată de subordonați de-ai săi, care, mizând pe faptul că polițiștii își cunosc atribuțiunile, nu le-au spus acestora să se echipeze conform legii.

Potrivit acestuia, tragedia de la Caracal a fost catalizatorul reformelor în sistem.

„Sunt conştient că trebuie să continuăm procesul de reformă demarat ca urmare a cazului Caracal, acesta fiind un moment de cotitură în activitatea poliţiei care a determinat nevoile schimbării majore”, a adăugat şeful Poliţiei Române.

Poliţia Română îşi prezintă, miercuri, bilanţul pe anul trecut la Cercul Militar din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.