Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Senatului INTRĂ TARE după ce Iohannis a anunțat trecerea la stare de ALERTĂ: Drepturile fundamentale NU pot fi restrânse de autoritățile locale

Șeful interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, anunță că libertățile românilor nu vor putea fi restrânse de autoritățile locale, din 15 mai, odată cu intrarea în stare de alertă.

Senatorul Robert Cazanciuc a declarat, luni, că unele măsuri pe care le-a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, după data de 15 mai, nu sunt atributul Guvernului sau al autorităţilor locale, de aceea ar fi necesară o lege în Parlament pentru a putea fi impuse anumite restricţii pe timpul stării de alertă. ”Starea de alertă nu înseamnă că drepturile fundamentale pot fi limitate printr-o decizie a autorităţilor locale”, a spus Cazanciuc, conform News.ro.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

”Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat relaxarea unor măsuri după 15 mai, dar nu ştim dacă această relaxare nu o să pună în pericol sănătatea românilor. Nu ştim dacă ceea ce a anunţat preşedintele, măsurile, pot fi luate la nivelul Guvernului sau a autorităţilor locale. Starea de alertă nu înseamnă că drepturile fundamentale pot fi limitate printr-o decizie a autorităţilor locale, pentru că starea de alertă este, în principiu, atributul administraţiei locale, cu un aviz al Ministerului Afacerilor Interne. Constituţia nu a fost suspendată, art 53 este în vigoare, dreptul la libera circulaţie poate fi restricţionat doar prin lege”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Potrivit acestuia, restricţia unor drepturi fundamentale se poate face doar prin lege.

”De aceea cred că cineva va trebui să vină în Parlament cu o lege”, a mai spus senatorul social-democrat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni starea de urgenţă nu va fi prelungită, iar din 15 mai mai va fi înlocuită de starea de alertă. Conform preşedintelui, deplasările vor fi permise în interiorul localităţii, ”dar nu e bine să exagerăm”, iar purtarea măştii în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun va fi obligatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.