Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful separatiștilor proruși din Donețk anunță că luptătorii condamnați la moarte au făcut apel: Dacă se respinge, vor fi executați

luptatori britanici judecati

Toți cetățenii străini condamnați la moarte în așa-zisa Republică Populară Donețk au depus cereri pentru a face apel la această decizie a instanței, a declarat șeful RPD, Denis Pușilin.

"În cazul în care instanța recunoaște (legalitatea) sentințelor anterioare, atunci acestea vor fi puse în aplicare prin executare în mod nepublic", a declarat Pușilin.

El a precizat că "mai mult de o sută" de membri ai Batalionului Avoz "se pregătesc pentru proces, cauzele cu privire la ei au fost dovedite, au fost aduși la centrul de detenție preventivă".

"Se pregătesc pașii relevanți, undeva va avea loc un proces direct, undeva - un tribunal. În fiecare caz în parte", a declarat Pușilin.

Anterior, RPD a condamnat doi cetățeni ai Marii Britanii și un cetățean al Regatului Maroc la o măsură excepțională - pedeapsa cu moartea. Aceștia au fost găsiți vinovați de mercenariat.

Britanicii Aiden Aslin și Sean Pinner, precum și marocanul Brahim Saadoun au luptat de partea Ucrainei. Pinner și Aslin s-au predat la Mariupol la mijlocul lunii aprilie. Saadoun s-a predat la 12 martie la Volnovakha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.