Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CUTREMUR în MAI: Șeful 'Doi și-un sfert', urmărit penal de DNA

rares vaduva dna

UPDATE: Şeful DGIPI, Rareş Văduva, a părăsit luni sediul DNA, unde a stat mai puţin de 30 minute. El nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea de la DNA.

Potrivit unor surse judiciare, lui Rareş Văduva i s-a citit ordonanţa de continuare a urmăririi penale, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului şi obstrucţionarea justiţiei. 

Sursele citate au arătat că acuzaţiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. 

Avocatul lui Rareş Văduva, George Pop, a declarat, la ieşirea de la DNA, că în momentul de faţă are loc o anchetă, însă nu poate da detalii din aceasta. 

"În momentul de faţă se află în derulare o anchetă. Nu putem să dăm niciun fel de detalii. (...) Urmează să ne arătăm o anumită poziţie în acest sens, cât priveşte detaliile cu privire la o anchetă aflată în derulare nu sunt în măsură eu să vă comunic niciun fel de informaţii", a spus avocatul.

Știrea inițială:

Comisarul Rareș Văduva, șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (fostul „Doi și-un sfert”), serviciul de informații al Ministerului de Interne, a ajuns luni dimineața, la ora 9, la DNA, însoțit de avocat.

Rereș Văduva este șef DGIPI din februarie 2016, când l-a înlocuit pe Nicolae Gheorghe, fostul șef care este cercetat de DNA.

Vezi și: INTERVIU - Rareș Bogdan a EXPLODAT: Un bou! Un dobitoc! Ipoteză neașteptată pentru alegeri

***

Dosarul fostului șef DGIPI:

Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al DIPI cu rang de secretar de stat, este urmărit penal într-un dosar de la DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.

În același dosar sunt urmăriți penal Gabriel Nicolae Pavel, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului Juridic DIPI, pentru complicitate la abuz în serviciu, Marian Dănuț Iacob, comisar șef, la data faptei șef al Diviziunii Administrative în DIPI, pentru deturnare de fonduri, și Nelu Zărnică, chestor principal de poliție, la data faptei adjunct al șefului DIPI cu rang de subsecretar de stat, pentru deturnare de fonduri.

Ulterior, pe 17 februarie, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu.

DNA a precizat că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, atunci șeful DIPI, și Gabriel-Nicolae Pavel, șef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliție și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor.

Vezi și: Cristian Sima, 'brokerul fugar', s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.