Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciului de informaţii externe de la Kremlin: Rusia nu va suferi o sută de ani de singurătate

SVR
Serghei Narîşkin

Rusia nu va suferi "o sută de ani de singurătate", a declarat vineri şeful Serviciului de Informaţii Externe rus (SVR), Serghei Narâşkin, declarându-se convins că relaţiile cu Occidentul se vor fi restabilit de îndată ce războiul din Ucraina se va fi încheiat, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Nu, bineînţeles că nu ne aşteaptă o sută de ani de singurătate", a afirmat Narâşkin, parafrazându-l pe scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez.

"Mai ales că, de fapt, acum nu mai există o astfel de singurătate. Eu propun să nu folosim astfel de formule", a adăugat şeful SVR, adăugând că "relaţiile şi contactele există, deşi nu sunt foarte călduroase".

"La ora actuală, această căldură nu există, dar se va întoarce pe măsură ce vom rezolva această problemă destul de complexă, dar nobilă: eliberarea populaţiei rusofone din Ucraina de guvernul neonazist de la Kiev", a afirmat el.

Întrebat când s-ar putea întâmpla aceasta, Narâşkin a refuzat să "încerce să facă astfel de previziuni".

Şeful SVR a făcut aceste declaraţii la doar două zile după ce Adunarea Generală a ONU a aprobat o rezoluţie prin care condamnă anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene, văzută de comunitatea internaţională ca o dovadă a izolării politice a Moscovei.

Textul a întrunit 143 de voturi pentru, 35 de abţineri (printre altele din partea Chinei, Africii de Sud, Indiei şi Cubei) şi doar 5 voturi împotrivă (Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Nicaragua şi Siria), ilustrând respingerea fermă internaţională a acţiunilor Kremlinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.