Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SIIJ a RĂBUFNIT în Parlament: Este foarte grav să ne compare cu SS

Inquam Photos / George Calin
gheorghe stan

Șeful Secției de anchetă, Gheorghe Stan, a spus, în plenul Camerei Deputaților, că i se pare grav că această structură este denumită de presă „SS”, menționând că ea nu este suspendată în aer, ci activează în cadrul PÎCCJ, legalitatea actelor întocmite fiind verificate de către procurorul general.

Citește și: Sondaj CURS - Cum stau partidele cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare

„Mi se pare foarte grav ca această Secție (Secția specială de anchetare a magistraților, n.r.) să fie denumită de mass-media ca fiind SS. Să aducem actul de justiție atât de jos. Această secție nu e suspendată în aer, e în cadrul PICCJ. În anii anteriori, a existat în cadrul Parchetului General și, ulterior, în cadrul DNA. Ea nu are puteri discreționare, cum se spune în mass-media. Deci legalitatea și temeinicia actelor întocmite de aceasta sunt verificate de procurorul general. Această discuție am avut-o și cu reprezentanții Comisiei de la Veneția”, a declarat Gheorghe Stan, șeful Secției de anchetare a magistraților, în plenul Camerei Deputaților.

Totodată, Stan a mai subliniat că judecătorul judecă fapte, nu persoane.

„Referitor la întrebarea cine reprezintă România la Consiliul Europei, știm cu toții – avem răspunsul în Constituție!, a mai spus șeful Secției de anchetă.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport favorabil pentru toți cei trei candidați la funcția de judecător al CCR.

Pentru acest post sunt înscriși șeful Secției Speciale, Gheorghe Stan, propus de PSD, deputatul PNL Ioan Cupșa și avocatul Vlad Ștefan, propus de USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.