Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful sindicatului Europol face experimente fake news. În pachet nu era cocaină, ci făină. Nu a cumpărat-o din port, ci a adus-o de acasă

Radu Pop
info huedin
cosmin andreica lider sindicat europol

Șeful sindicatului Europol face experimente fake news. În pachet nu era cocaină, ci făină. Nu a cumpărat-o din port, ci a adus-o de acasă

Recenta așa zisă demonstrație a modului în care Poliția Română nu reușește să controleze traficul de droguri în Portul Constanța este un fake news cap coadă și o recunoaște cel care a pus-o la cale, Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol.

Acesta a afirmat la un post TV că pachetul cu care s-a plimbat și filmat în port, necontrolat de nimeni, conținea de fapt faină. Dar mărturisirea a avut loc după ce experimentul său a făcut înconjurul televiziunilor și a fost subiect de prime time toată ziua de ieri.

Vineri, 22 decembrie| Andreica: În pachet era de fapt făină

"Așa cum am spus, a fost un experiment. În acel pachet era de fapt un pachet de făină pe care l-am ambalat în mod specific modului în care sunt transportate substanțele interzise, iar experimentul l-am realizat împreună cu, de fapt, însoțit de un jurnalist, tocmai pentru a elimina orice fel de chestiuni ce puteau fi interpretate ca fiind subiective", a declarat Cosmin Andreica.

Amintim că înainte cu o zi tot el a povestit în toate jurnalele de știri cum a cumpărat droguri din port cu 100.000 de euro.

Joi, 21 decembrie| Andreica dezinformează și susține că a cumpărat droguri

"Suntem în port, tocmai ce am coborât de pe o navă, am vorbit cu niște muncitori și am primit acest pachet, de foarte bună calitate. Ne-au asigurat că este ce trebuie... 100.000 de euro pe un kilogram de cocaină pe piața neagră. Asta înseamnă 1 gram - 100 de euro... Și nu m-a controlat nimeni deocamdată. Vom încerca să trecem cu acest pachet pe una din porțile portului, acolo unde avem agenți de securitate, poliție militară, poliție de frontieră. Important de spus: tot acest port este lăsat în grija unei patrule de poliție”, a spus Andreica în filmarea care l-a făcut ieri celebru.

Stilul acesta, de a construi subiecte de presă din nimic, în fapt fake news, a fost uzitat în trecut și de alte persoane care au câștigat astfel notorietate pe care au folosit-o ulterior pentru a intra în politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.