Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful spionajului militar ucrainean explică planul urmărit de Kiev prin dronele lansate spre teritoriul Rusiei

usni.org
drone

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov, a enumerat, într-un interviu acordat The Economist, obiectivele principale ale lansării dronelor spre teritoriul Federației Ruse.

Potrivit liderului GUR, unul dintre obiective este uzura sistemului rus de apărare aeriană, în al doilea rând dezactivarea transportului militar și a bombardierelor și, în al treilea rând, provocarea de daune instalațiilor militare de producție, cum ar fi recentul atac asupra fabricii de combustibil pentru rachete în regiunea Tver.

„Vrem să-i scoatem (pe ruși – n.red.) din zona lor de confort”, a subliniat Budanov.

Potrivit lui Budanov, scopul secundar al lansării dronelor este psihologic, de a semăna anxietate în rândul populației și de a perturba procesele economice normale din Rusia. Închiderea marilor aeroporturi din Sankt Petersburg și Moscova, de exemplu, a devenit o întâmplare aproape zilnică, a completat el.

Avantajul rus

Pe fondul rapoartelor că Rusia este gata să-și intensifice campania de mobilizare, Budanov a remarcat că forța de muncă este singurul avantaj clar pe care Rusia îl deține în continuare față de Ucraina.

"Resursele umane din Rusia sunt, relativ vorbind, nelimitate. Calitatea este scăzută, dar cantitatea este suficientă", a spus el.

În ceea ce privește celelalte componente ale efortului militar, Budanov consideră că resursele rusești se epuizează și că fluxul de arme se va epuiza în 2026, „poate mai devreme”.

Șeful GUR consideră că negocierile președintelui rus Vladimir Putin cu Coreea de Nord sunt un indiciu clar al problemelor Rusiei. "Dacă totul este în regulă și Rusia are suficiente resurse, de ce le caută în toată lumea?", a spus el.

Totodată, Budanov admite că și Ucraina riscă să-și epuizeze propriile resurse. "Suntem dependenți de jucători externi. Rusia este mai dependentă de ea însăși", spune el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.