Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SRI a fost pus în fața faptului împlinit: A recunoscut totul la Comisie, iar presa a aflat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eduard Hellvig

Deputatul Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei de control asupra activităţii SRI, a afirmat joi că Iulian Fota, directorul Colegiului Naţional de Informaţii (CNI), ar trebui să se abţină în a exprima în public ''puncte de vedere de tip politic", pentru a nu genera suspiciuni privind activitatea Serviciului Român de Informaţii.

"Pot să fac o remarcă, personală, a mea, şi opinia a fost împărtăşită de directorul SRI că percepţii de tipul ăsta sunt create şi de declaraţiile unor oameni care au legătură cu Serviciul. Şi fac referire la ceea ce a apărut în presă zilele acestea, domnul Iulian Fota, de exemplu, fost consilier prezidenţial, ar fi apreciat într-o emisiune pe un post naţional de televiziune că războiul se duce între PSD şi noi (n.r. - SRI). Puteţi găsi în mediul online comentarii de la foarte mulţi oameni care au tras concluzia că Serviciul Român de Informaţii ar fi implicat. Eu am apreciat astăzi, în cadrul şedinţei, că domnul Iulian Fota, în calitate de director al Colegiului Naţional de Informaţii, ar trebui să aibă cel puţin o abţinere în exprimarea unor puncte de vedere de tip politic în spaţiul public, pentru că asta nu face decât să genereze suspiciuni privind activitatea SRI", a declarat Adrian Ţuţuianu, joi, după audierea în comisie a directorului SRI şi a ministrului Afacerilor Interne, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cercetătorii au aflat ce se întamplă în creier când murim: Vei fi surprins

El a precizat că l-a întrebat pe directorul SRI care este statutul lui Iulian Fota în cadrul Serviciului.

"Mi s-a răspuns că este director al Colegiului Naţional de Informaţii şi este personal contractual. A fost, însă, de acord şi domnul Eduard Hellvig că exprimările domniei sale (ale lui Iulian Fota - n.r.) sunt de natură să genereze abordări de tipul acesta în societatea românească", a mai spus Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.