Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SRI îl anunță pe Big Brother. De ce este dezamăgit

SRI sigla

Nebunia din Franța anunță restrângerea libertăților și drepturilor în România. Dintr-odata statul român nu mai poate funcționa dacă nu îți mai poți cumpăra o cartelă pre-pay cu buletinul de la aprozarul din colț. În Franța o asemenea reglementare și tot ce înseamnă asta nu i-a împiedicat pe cei hotărâți să facă ce au făcut cu nimic, dar de asta nu se face vorbire în discuția pro-restrângerea drepturilor și libertăților.

Șeful SRI dă un interviu în plină dezbatere în care se arată foarte dezamăgit de cei care nu înțeleg că serviciul condus de domnia sa vrea binele românilor atunci când insistă pe legislația declarată deja neconstituțională de CCR și sunt toate șansele să se întâmple și a II-a oară același lucru.

Teoria lui George Maior este una extrem de simplă: s-ar putea ca legislația Big-brother să încalce și drepturile omului, dar statul și serviciile pe care se bazează va comite aceste incălcări cu cea mai bună intenție:

content-image

Și apoi avetismentul:

"Da, eu sunt uneori dezamăgit de ignoranţa de la nivelul chiar unor segmente, să spun, de porţiuni de opinie publică şi de la noi. Da, discutăm 'la noi ce se poate întâmpla, vine directorul cu un mesaj alarmist'. Iată că un mesaj aparent general al unui cleric, Bakri (n.r. - Omar Bakri Muhammad, lider religios musulman care susținea că România și Bulgaria pot deveni ținte legitime), de care vorbeaţi, este dublat până la urmă de un act material în estul Europei, în Bulgaria, zonă care era considerată sigură din punct de vedere al ameninţării teroriste faţă de vestul Europei, până când s-a întâmplat acest lucru. Acest act din Bulgaria ne arată că există mutaţii în zona de ţinte ale terorismului, nu mai suntem ţinte generice, deci conceptuale, suntem şi ţinte practice, în această zonă a Europei. Avertizez, pentru că este datoria mea să avertizez, că nu suntem scutiţi nici noi de acest fenomen, indiferent de ceea ce vor spune unii sau alţii din opinia publică, dar dacă rămânem şi ignoranţi din punct de vedere al mijloacelor pe care le are la dispoziţie un stat pentru a încerca să prevină asemenea fenomene, mai târziu vom şti precis spre cine să arătăm cu degetul, când se va produce un asemenea eveniment, aici. Și îmi pare rău să vorbesc aşa, dar a încerca să minimizezi o asemenea dezbatere... şi vă felicit că reuşiţi şi prin aceste filme documentare să arătaţi ce efecte, ce consecinţe pot să aibă asemenea acţiuni asupra unor state, asupra unor societăţi, asupra până la urmă a unor oameni. Și noi am suferit, din păcate, şi să ne trezim un pic. În Spania, la Madrid, au murit foarte mulţi cetăţeni români. E bine să nu avem mijloacele de a coopera măcar cu servicii externe, pentru a preîntâmpina moartea sau acţiuni asupra vieţi unor cetăţeni români?! Nici măcar epoca dinainte de 1989, când statul era foarte securizat din punct de vedere...", susține George Maior, directorul SRI într-un interviu pentru Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.