Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful SRI recunoaște: Ce probleme are Serviciul Român de Informații

eduard hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat, marţi, că serviciul este performant, dar nu este perfect şi mai are de lucru în ceea ce priveşte transparenţa.

"Suntem performanţi, dar nu suntem perfecţi. Suntem performanţi pentru că am prevenit orice posibil atentat terorist în România, am sprijinit determinant justiţia în combaterea corupţiei la nivel înalt, am ţinut sub control extremismul şi crima organizată, am construit un nivel adecvat de securitate cibernetică, am furnizat permanent decidenţilor şi partenerilor noştri intelligence de calitate. Nu suntem perfecţi pentru că mai avem de lucru în ceea ce priveşte transparenţa activităţii şi nu suntem perfecţi pentru că nu am atins maximum în gestionarea resurselor", a afirmat Hellvig, la finalul şedinţei de bilanţ a activităţii SRI, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. Directorul SRI a arătat că, la 26 de ani de la înfiinţarea serviciului, prioritatea sa este securitatea cetăţenilor. El a precizat că terorismul, corupţia, crima organizată şi agresiunile cibernetice îi vizează direct, în ziua de astăzi, pe cetăţeni.

"Mai avem de lucru în ceea ce priveşte dezvoltarea unei percepţii publice corecte. Pentru că vorbim de percepţii, precizez că în lumea serviciilor de informaţii continuitatea şi predictibilitatea sunt atuuri strategice. Din acest motiv, niciun director responsabil nu generează seisme. Asta ca să răspund la unele din întrebările din spaţiul public", a adăugat Hellvig, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.