Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Statului Major al Apărării denunță un furt de identitate pe Facebook

Inquam Photos/ Octav Ganea
General Daniel Petrescu

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării (SMAp), semnalează un furt de identitate pe Facebook. O altă persoane ar fi creat un cont pe numele său, cu unele informații și imagini preluate de pe contul oficial, pretinzând că este generalul Petrescu.

Vă semnalez un cont fals, cu care nu am nicio legătură. Falsa identitate a fost fabricată pe baza unor informații și fotografii extrase de aici, de pe pagina mea de Facebook sau din alte surse.

Astăzi persoana care se ascunde în spatele acestui fals distribuie postări care se pretind a fi în numele meu. Vă adresez rugămintea să nu le luați în seamă, ba chiar mai mult, vă invit ca, în cazul în care le-ați primit, să raportați către Facebook acest cont drept unul fals și care răspândește informații mincinoase.

Din păcate, știrile false, deși nu reprezintă ceva nou în comunicarea interumană, au găsit în mediul virtual condiții nelimitate de viralizare. Armata României este una dintre instituțiile publice angrenate în lupta de combatere a acestui fenomen. La nivelul instituției apărării funcționează o platformă destinată demantelării campaniilor de dezinformare și combaterii răspândirii de fake-news, intitulată „Inforadar, portalul știrilor corecte”, pe care o recomand spre consultare.

Vă îndemn, de asemenea, ca, nu doar pe subiecte referitoare la Armata României, ci la tot ceea ce vă interesează, să căutați mai ales sursele oficiale. Reziliența la manipulare și dezinformare se construiește cu ajutorul fiecăruia dintre noi”, scrie general Daniel Petrescu pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la 28 noiembrie 2019, decretul privind numirea general-locotenentului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, începând cu data de 1 decembrie, potrivit Administraţiei Prezidenţiale. La 27 noiembrie 2019, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat numirea sa ca şef al Statului Major al Apărării. Generalul Petrescu i-a urmat în funcție generalului Nicolae Ciucă, actual prim-ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.