Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful statului, previziune despre ținta de deficit: 'E nevoie de o restrângere a cheltuielilor pentru a ne apropia de 3%'

captura TV
Klaus Iohannis

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat că o țină de deficit de 3,6% este o proiecție care aduce echilibru în bugetul statului, adăugând însă că pentru a se ajunge la procentul de 3% e nevoie de o restrângere a cheltuielilor care trebuie făcută gradual.

Citește și: BREAKING - Klaus Iohannis: Am decis retragerea decorației lui Adrian Năstase

„Guvernele eșuate au împins an la an la o cheltuiala mai mare. Nu ne confuntam doar cu un deficit peste limita prevazuta în acest an, aceste efecte se vor propaga si peste anii viitor. Eu am spus-o guvernului. Noi nu vrem sa tăiem salariile si pensiile. Dar avem nevoie de bani. De asta am numit -o reechilibrare a bugetului. De aceea trebuie să fie făcută gradual. E nevoie de o restângere a cheltuieilor pentru a ne apropia de 3 %. O proiecție de 3,6% e o proiecție care aduce echilibru in buget”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Vânătoare de amante în Guvern: PNL anunță concedieri pe linie în ministere

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă,că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice. Turcan a zis ca Executivul  pregătește hotărârea de reorganizare a instituțiilor din subordinea ministerelor și că PNL vrea o structură „suplă și eficientă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.