Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful STS, Geoană, Hrebenciuc, audiați în comisie în scandalul alegerilor din 2009. LISTA completă

Ultima Ora breaking news

Liderul Comisiei Juridice din Senat, Mihai Fifor, a anunțat miercuri cine urmează să ajungă săptămâna viitoare la audieri în comisia parlamentară în scandalul alegerilor prezidențiale din 2009. Astfel, luni va fi chemat la audieri Dan Andronic și fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru. Marți, audierile vor continua cu Mircea Geoană, Dan Șova și Viorel Hrebenciuc. Miercuri vor ajunge în fața comisiei Vasile Blaga, fost ministru de Interne, și cei doi secretari de stat de la acea vreme. Și tot miercuri va fi audiat șeful STS, generalul Marcel Opriș.

„Pentru săptămâna viitoare ne-am propus să lucrăm luni, marți și miercuri în ședința comisiei. Începem să invităm pentru audieri o serie de persoane implicate în ceea ce s-a întâmplat în 2009. (...) Luni, comisia lucrează de la 10-13 și primul invitat va fi Dan Andronic, pentru că de aici a pornit întreaga poveste și ni se pare firesc să fie prezent la comisie pentru a relua această poveste. Pentru a putea să conturăm un cadru al documentelor care au fost atunci emise am invitat președinta AEP din acel moment, Ana Maria Pătru, însoțită de vicepreședinte AEP. Pentru marți lucrăm de la ora 15-19 și am convenit să ne vedem cu dl Mircea Geoană, candidat la vremea aceea la prezidențiale, cu dl Dan Șova și cu dl Viorel Hrebenciuc, era șeful campaniei electorale a PSD. Miercuri, de la 9-14, vom invita ministrul de Interne de la vremea respectivă, dl Vasile Blaga, însoțit de cei doi secretari de stat. Și totodată vom solicita prezența la comisie prezența STS prin dl general Marcel Opriș”, a declarat Mihai Fifor.

Din comisia de anchetă fac parte: Mihai Fifor (preşedintele comisiei), Adrian Ţuţuianu, Dorel Căprar, Mihai Weber, Adrian Pleşoianu, Oana Florea, Eugen Nicolicea din partea PSD, Steluţa Cătăniciu (ALDE) Cezar Preda, Vasile Varga şi Daniel Fenechiu din partea PNL, Mihai Goţiu şi Eduard Dircă din partea USR, Robert Turcescu (PMP) şi Antal Istvan (UDMR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.