Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că donează 3 milioane de dolari unei organizații antirasism

Inc.com
jack dorsey

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a anunțat că donează 3 milioane de dolari unei organizații antirasism. Și alte celebrități, printre care Drake, Ryan Reynolds, Blake Lively au făcut donații similare, anunță MEDIAFAX.

Jack Dorsey, CEO Twitter, a anunţat că îşi va dona 28% din avere, respectiv 1 miliard de dolari. Din această sumă, cel mai recent, Dorsey a oferit 3 milioane de dolari unei organizaţii antirasism înfiinţate de fotbalistul american Colin Kaepernick.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

Organizaţia are ca scop educarea americanilor privind drepturile pe care le au atunci când interacţionează cu forţele de ordine, în contextul protestelor ce au izbucnit în SUA după moartea afro-americanului George Floyd.

Donaţia lui Dorsey se alătură celor făcute de alte celebrităţi, precum The Weeknd, Drake, Ryan Reynolds, Blake Lively, Chrissy Teigen.

Sundar Pinchai, CEO Google, a anunţat şi el o donaţie de 12 milioane de dolari.

Jack Dorsey are şi el de câştigat de pe urma propriei generozităţi, având beneficii imediate în ceea ce priveşte taxele. Pentru a dona 28% din avere, el îşi va vinde treptat acţiunile unei alte companii pe care o deţine, iar fondurile vor fi alocate prin fundaţia sa Start Small.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

Tehnica filantropică este una populară în Silicon Valley, pentru că astfel de fundaţii nu sunt obligate să raporteze autorităţilor modul în care sunt cheltuite sumele gestionate, permiţând folosirea acestora pentru a face lobby sau chiar a investi pentru a obţine profit, după cum subliniază unii experţi. Totuşi, Dorsey a promis transparenţă, sumele fiind alocate potrivit unui tabel distribuit online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.