Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful UDMR APLAUDĂ 'execuția' lui Tudose, după declarațiile premierului privind Ținutul Secuiesc: 'Mai mult s-au certat'

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că era firesc ca Mihai Tudose să plece din funcţia de premier, din moment ce nu mai avea sprijinul PSD, şi că social-democraţii mai mult s-au certat decât au guvernat.

"Din moment ce PSD şi-a retras sprijinul politic, e absolut normal să plece Tudose, să-şi dea demisia, fiindcă fără sprijin politic nu poţi guverna. E vorba de un guvern politic. Deci, din acest punct de vedere, nu prea avem ce comenta, asta e situaţia, e decizia PSD. (...) Au apărut în ultima perioadă mai multe conflicte interne, mai mult s-au certat decât au guvernat şi, din acest punct de vedere, eu cred că era de aşteptat o astfel de decizie şi o astfel de soluţie. Tudose a făcut câteva greşeli fundamentale, inclusiv acea declaraţie de săptămâna trecută (n.r. - referitoare la ţinutul secuiesc), dar eu nu sunt naiv şi nu cred că acele jigniri şi acele declaraţii pe care le-a făcut au avut o contribuţie esenţială, dar până la urmă nu au rămas fără consecinţe", a spus Kelemen Hunor.

Citește și: SURSE: Nume-surpriză pe lista posibililor înlocuitori ai lui Mihai Tudose

Preşedintele UDMR a mai spus că formaţiunea sa aşteaptă propunerea PSD pentru funcţia de premier, precum şi consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Ce va face PSD mai departe este treaba sa şi a coaliţiei de guvernare, să vedem cu ce propunere vor veni. Ei au majoritatea, dar e la fel de important ce va face preşedintele Iohannis, cum va reacţiona după consultările cu partidele politice. Vom vedea. În acest moment, noi nu avem altceva de zis, pentru că aşteptăm decizia coaliţiei şi, după ce această demisie se va operaţionaliza, aşteptăm consultările şi până la consultări vom avea o poziţie şi despre ceea ce urmează să facem", a completat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a menţionat că, deocamdată, nu ştie dacă formaţiunea sa va susţine sau propunerea PSD pentru funcţia de premier, nici dacă formaţiunea sa va înainta o astfel de propunere la consultările de la Cotroceni.

"Vom vedea. Fără să ştiu ce urmează, nu pot să vă dau niciun răspuns, nici pozitiv, nici negativ. (...) Noi vom avea o şedinţă a grupurilor reunite la sfârşitul lunii ianuarie, până atunci multe lucruri se vor clarifica şi în acest moment nu vreau să mă arunc cu declaraţii. (...) Nu pot să avansez o astfel de propunere (n.r. - de premier, din partea UDMR) vom vedea mai târziu", a afirmat preşedintele UDMR, potrivit Agerpres.

Citește și: LOVITURĂ DE TEATRU: Cine este 'omul negru' pe care îl acuză Dragnea că a deturnat guvernele PSD

Pe de altă parte, el a atras atenţia că e o perioadă dificilă şi şi-a exprimat convingerea că nu se va ajunge la alegeri anticipate, în cazul în care preşedintele Iohannis va propune alte nume de premier decât cel al coaliţiei PSD-ALDE.

"Responsabilitatea în acest moment îi aparţine coaliţiei majoritate şi ar trebui să ţină cont că e o perioadă destul de dificilă, e o perioadă, din punct de vedere economic, cu un buget votat, dar cu multe semne de întrebare, iar anul viitor România va prelua preşedinţia UE şi România este total nepregătită pentru asta. (...) Ceea ce va decide preşedintele Iohannis va depinde în foarte mare măsură de propunerea lor (n.r.- PSD-ALDE). (...) Nu vom ajunge la anticipate", a conchis Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.