Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful UEFA avertizează: 'Nimeni nu este mai presus de lege'

www.digisport.ro
Aleksandr Ceferin

Uniunea Europeană de Fotbal trebuie să garanteze că regulile fair-play-ului financiar sunt respectate, a declarat președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, subliniind că "nimeni nu este mai presus de lege", informează AFP.

UEFA trebuie să "garanteze cluburilor care participă la competițiile noastre că sunt tratate în mod egal", a spus Ceferin în cursul adunării generale a Asociației Cluburilor Europene (ECA), care se desfășoară la Geneva.

"Chiar dacă sunt unele amendamente care trebuie aduse fair-play-ului financiar pentru a-i elimina imperfecțiunile, sunt sigur că organismele independente (ale UEFA) vor aplica regulile într-o manieră strictă și echitabilă", a adăugat conducătorul fotbalului european, conform Agerpres.

Citește și: Naționala, desființată de un fost membru al Generației de Aur: 'Am ajuns să facem nuntă când cineva face un dribling în lateral'

Uniunea Europeană de Fotbal a deschis vineri o anchetă asupra fair-play-ului financiar la clubul Paris Saint-Germain, după transferurile record ale brazilianului Neymar și francezului Kylian Mbappe, realizate în această vară.

Liga spaniolă de fotbal a cerut, la rândul ei, UEFA să ancheteze posibile infracțiuni la fair-play-ul financiar comise de clubul englez Manchester City.

"Să nu ne înșelăm: fair-play-ul financiar este un enorm succes, deoarece a permis cluburilor să-și reducă pierderile în mod drastic și să adopte un model economic viabil pe termen lung", a adăugat Ceferin în fața reprezentanților marilor cluburi europene.

"Cu toate acestea, ține de credibilitatea UEFA și a fotbalului de a garanta că regulile (fair-play-ului financiar) aflate în vigoare sunt respectate. Nimeni nu este deasupra legii", a mai spus președintele instanței europene.

Paris Saint-Germain l-a recrutat pe brazilianul Neymar pentru suma de 222 milioane euro, iar joi a oficializat împrumutul francezului Kylian Mbappe de la AS Monaco, însoțit de o opțiune de cumpărare în valoare de 180 milioane euro (inclusiv bonusuri), acesta fiind cele mai scumpe două transferuri din istoria fotbalului.

UEFA a precizat că ancheta deschisă se va concentra pe "respectarea de către club a cerințelor vizând echilibrul financiar, în special în lumina activității sale recente de transfer".

PSG a mai fost sancționată, în 2014, în urma unui contract cu Biroul de turism din Qatar, pe care UEFA l-a considerat supraevaluat. Sancțiunile (amendă usturătoare, restricții de înscriere a unor jucători în Liga Campionilor etc) au fost ridicate ulterior, însă o recidivă ar putea consta scump clubul parizian, subliniază AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.