Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful UNBR, Traian Briciu, iese la rampă într-un context tensionat: 'Ziua Justiţiei 2023 nu este o zi de sărbătoare. Dar ea se organizează'

https://arbitration.ccir.ro/
justitie arbitraj international

Preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Traian Briciu, afirmă că Ziua Justiţiei ar trebui să fie o zi în care că vor fi găsite resursele pentru a nu abandona ambiţia de a avea un sistem de justiţie performant, indiferent ce sacrificii ar presupune acest efort.

Traian Briciu a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Justiţiei în care subliniază că aceasta este "o activitate esenţială pentru funcţionarea unei societăţi".

"Semnificaţia acestei zile depinde de contextul în care o aşezăm şi, poate, de cel mai apropiat context social. Suntem într-un moment în care problemele din justiţie, cum sunt cele ale magistraţilor, sunt prea grave şi au depăşit cadrul organismelor de reglementare profesionale. Acesta este contextul momentului. Ziua Justiţiei 2023 nu este o zi de sărbătoare. Dar ea se organizează, şi poate că acesta este cuvântul cheie. Problemele actuale ţin de normarea activităţii judecătorilor, de creşterea şi completarea schemelor de personal, de asigurarea infrastructurii, de stabilitate legislativă şi independenţă", menţionează el.

Potrivit preşedintelui UNBR, "echilibrul celei mai echilibrate funcţii (puteri) a statului este afectat" şi el trebuie păstrat "prin înţelepciune, justă măsură şi dialog, acestea fiind trăsături "de esenţă" pentru cei care lucrează în justiţie.

"Văd Ziua Justiţiei 2023 ca o zi a speranţei, în care că vom găsi resursele pentru a nu abandona ambiţia de a avea un sistem de justiţie performant, indiferent ce sacrificii ar presupune acest efort. Pentru noi toţi, pentru toată societatea. La Mulţi Ani!", a mai transmis Traian Briciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.