Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Volkswagen declară că grupul este pregătit pentru interzicerea mașinilor cu combustibili fosili

Das Auto
volkswagen

Grupul auto german Volkswagen este pregătit pentru programata interzicere a comercializării de noi automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa, începând din anul 2035, pe măsură ce îşi extinde gama de modele electrice, a declarat luni directorul general Oliver Blume, transmite Reuters.

"Suntem pregătiţi pentru interzicerea motoarelor pe combustie în Europa din 2035", a declarat Oliver Blume cu ocazia Salonului auto IAA de la Munchen, conform agerpres.

Potrivit lui Blume, graţie parteneriatelor încheiate în China, Volkswagen, al doilea mare producător mondial de automobile, va putea să îşi diminueze costurile cu bateriile via o reducere de 50% a costurilor la nivelul celulelor pentru baterii.

Producătorii auto din Europa sunt presaţi de constructorii chinezi de automobile electrice, care au pus la punct modele mai ieftine şi mai prietenoase cu consumatorii pe piaţa lor domestică şi acum încep să se extindă în Europa.

"Cred că şansele noastre sunt bune. Ştim cum să construim automobile de calitate. Va trebui să lucrăm din greu pe partea de costuri", a precizat Oliver Blume.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Volkswagen se aşteaptă să livreze aproximativ 9,5 milioane vehicule în 2023, în creştere faţă de 8,26 milioane de vehicule anul trecut. De asemenea, veniturile sunt aşteptate să fie cu 10% până la 15% mai mari în 2023 decât în 2022, ceea ce sugerează că Volkswagen se aşteaptă la vânzări de 307 până la 331 miliarde de euro în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.