Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Wagner anunță că zeci de deținuți periculoși, mutați din pușcărie direct pe frontul din Ucraina, au fost grațiați

Evgheni Prigojin wagner

Primul grup de deţinuţi ruşi, care a luptat în Ucraina, în cadrul grupului Wagner, a fost grațiat, după încheierea unui contract pentru o perioadă de șase luni, a declarat fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, după cum a relatat Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

După cum notează agenția, cu referire la fondatorul grupului Wagner, din primul grup au făcut parte aproximativ 20 de foști deţinuţi. Nu au fost divulgate numele lor, nici motivul pentru care au fost condamnați. Anularea condamnărilor este confirmată doar de declaraţiile lui Prigojin. Agenţia de presă RIA NOVOSTI a publicat și un videoclip, în care omul de afaceri dă mâna cu nişte persoane îmbrăcate în haine de camuflaj și le felicită pentru încheierea contractului.

''Și-au îndeplinit contractul cu demnitate şi corectitudine, fiind unii dintre primii... primii. Şi-au îndeplinit misiunea, au muncit cum puțini oameni muncesc... Societatea ar trebui să-i trateze cu cel mai profund respect, iar ei nu ar mai trebui să încalce legile'', a spus omul de afaceri în videoclip. Prigojin și-a amintit și de unul dintre prizonierii care a stat în detenţie treizeci de ani și care 'a murit eroic', murind într-un atac comis împotriva adversarilor.

Când a fost întrebat ce vor face mercenarii după plecarea de pe front, acesta a răspuns că se vor întoarce pentru a-şi continua munca şi viață. La sfârșitul videoclipului, Prigojin face apel la foștii deţinuţi, dintre care unii stau în fața lui în cârje și în scaune cu rotile, să nu bea prea mult, să nu consume droguri, să nu violeze femei și să nu exagereze cu fumatul. Faptul că grupul Wagner recrutează în mod activ deţinuţi pentru a-i trimite în războiul din Ucraina a fost relatat de mass-media încă din vara lui 2022.

În septembrie, a apărut un videoclip, în care Evgheni Prigojin le propune condamnaților din colonia Mari El să devină mercenari. De la începutul recrutării, au fost raportate mai multe decese sau crime comise de deţinuţi pe front. După cum a menționat Mediazona, în septembrie-octombrie, numărul deținuților din coloniile corecționale rusești scăzuse cu 23 de mii de persoane - mai mult decât în urma amnistiilor din ultimii ani. Publicația a asociat această reducere cu recrutarea lor de către grupul Wagner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.