Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egalitatea de gen în Republica Moldova: Bărbații să fie un pic împovărați

egalitate de gen

Specialistul în sănătate publică, Ala Tocarciuc, consideră că este necesar ca femeile să fie descărcate un pic de griji, iar bărbații să fie un pic împovărați.

Ala Tocarciuc s-a referit la egalitatea de gen. Specialista menționează că mamele trebuie să aibă mai mult timp pentru educația copiilor, transmite curentul.md.

„Nu este corect, nu este echitabil, când o femeie, mamă, lucrează 8-10 ore în zi, pentru un salariu mizer uneori, apoi acasă are curat, spălat, bucătărie și timp pentru a citi copiilor o carte nu mai rămâne! Iar noi toți ne dorim o generație viitoare – sănătoasă și educată?! Este imposibil în așa condiții”, menționează Ala Tocarciuc.

Ea mai spune că dacă se reușește „descărcarea” femeii, atunci bărbații să fie încărcați cu muncă.

„Le dăm mai multe responsabilități, le creștem self-esteem. Restabilim un echilibru în comunitate!”.

Specialista este de părere că bărbații trebuie scoși din zona de confort.

„Ieri cineva, fusese la biserică, pentru niște ritualuri creștine. A venit cu impresii despre cele auzite. Erau multe femei la spovedanie. Fiecare a doua cerea ajutor pentru soț. Că o bate, că e consumator de alcool, că nu lucrează, că nu dă ajutor la copii. Un fel de catastrofă națională, pusă pe umerii femeilor!

Ascultând asta a venit iar acest gând: trebuie să descărcăm un pic femeile, în special mamele, și trebuie să împovărăm un pic bărbații. Să-i trezim la viață! Să-i scoatem din zona de confort! Numai munca a transformat o maimuță în om. Numai munca va transforma un om sărac în unul bogat! Asta cred eu!

Cum sa o facem? E o întrebare! Sunt sigură, că împreună o sa găsim un răspuns!

Copiii sunt rezultatul fecundării unei ovule de către un spermatozoid. Deci e contribuție de 50:50 în concepere! Acest raport trebuie păstrat și la creștere și la educație, dacă ne dorim o generație sănătoasă și inteligentă! Asta este important!”, mai spune specialista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.