Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egan Bernal renunţă la Turul Andaluziei din cauza unei accidentări

ciclism
Bernal, în vârstă de 26 de ani, care a renunţat la începutul acestei luni la Campionatele Columbiei, din acelaşi motiv, speră să revină în acest sezon la cel mai înalt nivel după ce a fost lovit de o maşină în timpul unui antrenament, pe 24 ianuarie 2022. El a fost atunci la un pas de moarte, suferind multiple fracturi de vertebre, femur şi rotulă, precum şi un traumatism cranian, fiindu-i perforat un plămân.

După o nouă operaţie la genunchiul drept, la finele sezonului 2022, şi o alta la nas, Bernal şi-a petrecut iarna antrenându-se în ţara sa, uneori în condiţii dificile, în speranţa unei reveniri la Turul Franţei 2023.

La începutul acestui sezon, el a participat la Turul provinciei San Juan, în Argentina, unde a abandonat din cauza durerilor la genunchiul stâng, după ce a fost implicat într-o căzătură.

Cea de-a 69-a ediţie a Turului Andaluziei, la care participă, între alţii, slovenul Tadej Pogacar (UAE Emirates), dublu campion în Turul Franţei (2020, 2021), urma să-i servească drept pregătire rutierului columbian, care va fi înlocuit în cadrul echipei Ineos de francezul de origine rusă Pavel Sivakov.

Egal Bernal ar putea reveni în competiţie luna viitoare, cu ocazia cursei Paris-Nisa (5-12 martie), însă participarea sa nu a fost confirmată deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.