Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Un comandant al islamiştilor lansează un apel la jihad împotriva preşedintelui şi a guvernulu

egipt tanc

Unul dintre oamenii cei mai căutaţi în Egipt, un fost ofiţer din trupele speciale devenit comandant al luptătorilor islamişti, a lansat un apel la jihad împotriva preşedintelui Abdel Fattah al-Sissi şi a guvernului său, transmite miercuri Reuters.

Într-un mesaj audio atribuit lui Hisham al-Ashmawy, suspectat că ar fi plănuit recenta asasinare a procurorului general al Egiptului, la sfârşitul lunii iunie, fostul militar susţine că ţara este 'asuprită de noul faraon' al-Sissi.

Al-Ashmawy face parte dintr-o serie de foşti ofiţeri foarte periculoşi care s-au alăturat grupărilor militante, complicând eforturile preşedintelui al-Sissi de a combate ameninţarea extremistă.

'Trebuie să veniţi cu toţii să vă luptaţi cu inamicul. Nu vă temeţi de el, dar temeţi-vă de Allah dacă sunteţi credincioşi adevăraţi', se spune în mesajul postat pe 20 iulie, ultima zi a Ramadanului, pe un forum afiliat Al-Qaida. Al-Sissi şi 'soldaţii săi' luptă 'împotriva religiei noastre' şi ne omoară 'bărbaţii şi femeile', a acuzat Al-Ashmawy. Mesajul audio este însoţit de două fotografii cu fostul ofiţer îmbrăcat în uniformă militară.

Identificat cu numele de luptă Abu Omar al-Muhajir al-Masri şi ca emir al grupului al-Murabiteen, el a înfiinţat o celulă militantă denumită Provincia Sinai, care a promis supunere Statului Islamic. Celula sa a ucis în octombrie 33 de membri ai forţelor de securitate, într-unul din cele mai sângeroase atacuri din ultimul timp. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.