Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul a expulzat u al doilea german bănuit de legături cu Statul Islamic

statul islamic

Egiptul a expulzat un al doilea tânăr german arestat luna trecută pe teritoriul său şi suspectat că a vrut să adere la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a anunţat luni guvernul german, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

"Persoana în cauză s-a întors în Germania noaptea trecută", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe german într-o conferinţă de presă.

Săptămânalul Der Spiegel a anunţat mai înainte că Issa Ibrahim El-Sabagh, un licean de 18 ani din Giessen (centrul Germaniei), a fost preluat de poliţie imediat după ce a aterizat pe aeroportul din Frankfurt.

Acesta este cel de-al doilea tânăr german trimis înapoi de Egipt după expulzarea săptămâna trecută a lui Mahmoud Abdel Aziz, un student de 23 de ani din oraşul Göttingen (centru), suspectat de asemenea de autorităţile egiptene că a vrut să adere la Statul Islamic.

Issa Ibrahim El-Sabagh, care are dublă cetăţenie - germană şi egipteană, a fost arestat la sosirea pe aeroportul din Luxor, sudul Egiptului, la mijlocul lunii decembrie, potrivit surselor de securitate egiptene.

Hărţi ale Sinaiului de Nord, regiune în care este activă ramura egipteană a SI, au fost găsite în posesia tânărului de 18 ani care intenţiona, potrivit surselor de securitate egiptene, să se alăture jihadiştilor.

Familia sa, care a alertat autorităţile germane după ce tânărul a dispărut, susţine că acesta a vrut doar să-şi viziteze bunicul în Cairo.

Ca şi în cazul lui El-Sabagh, familia lui Abdel Aziz a afirmat că arestarea acestuia a avut loc din cauza unei greşeli privind identitatea sa.

Canalul public regional SWR a afirmat însă că bărbatul de 23 de ani se afla deja în vizorul poliţiei germane pentru presupuse legături cu mişcarea islamistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.