Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul estimează costurile găzduirii de refugiaţi la peste 10 miliarde de dolari pe an

The Heritage Foundation
Egipt arabia saudita israel siria

Premierul Egiptului, Mostafa Madbouly, a dat asigurări luni că găzduirea a peste nouă milioane de refugiaţi de către ţara sa costă statul peste 10 miliarde de dolari anual, transmite EFE, conform AGERPRES.

"Costul direct al găzduirii a nouă milioane de refugiaţi în Egipt este de peste 10 miliarde de dolari pe an şi, desigur, îl asumăm ca guvern, în ciuda crizei economice cu care ne confruntăm", a spus şeful executivului egiptean într-un panel al Forumului Economic Mondial (WEF), organizat duminică şi luni la Riad.

Madbouly a făcut acest comentariu într-o conversaţie despre situaţia din Fâşia Gaza şi iminenta invazie israeliană în Rafah, la capătul sudic al enclavei palestiniene şi la graniţa cu nordul Peninsulei Sinai.

Aproximativ 1,4 milioane de persoane strămutate de război sunt înghesuite în acel oraş şi, potrivit lui Madbouly, o invazie ar pune "presiune" asupra locuitorilor din Gaza să treacă graniţa în Egipt.

Ţara africană se învecinează cu Libia, aflată în conflict, şi, de asemenea, cu Sudanul, din care peste 500.000 de refugiaţi au intrat în Egipt de la începutul războiului de aici, izbucnit acum mai puţin de un an.

Având în vedere criza economică presantă prin care trece Egiptul şi sosirea masivă a refugiaţilor, guvernul egiptean a avertizat că nu va fi capabil să stăpânească o posibilă deplasare a acestor refugiaţi către Europa.

Acest lucru a făcut să reacţioneze mai multe organizaţii internaţionale, printre care şi Uniunea Europeană, care la mijlocul lunii martie a anunţat un pachet de asistenţă în valoare de 8 miliarde de dolari, din care o parte era destinată atenuării mişcărilor migratorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.