Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul se confruntă cu pene de curent din cauza epuizării importurilor de gaze naturale

assets.rbl.ms
petrol-gaze

Egiptul are pene zilnice de curent din ce in ce mai lungi pe măsură ce producția internă de gaze naturale scade, iar importurile din Israel se epuizează, a anunțat presa locală, scrie oilprice.com.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat într-o postare pe Facebook în acest weekend că penele de curent, care au început în luna iulie a acestui an din cauza unei penuriei de gaz, se vor prelungi din cauza consumului mai mare și a "scăderii cantităților de gaz furnizate din afara Egiptului, de la 800 de milioane de picioare cubice de gaz pe zi la zero", citat de Mada Masr.

Egiptul importă gaze din Israel, pe care acesta din urmă le produce din zăcământul său offshore. În urma atacului Hamas asupra sudului Israelului la începutul acestei luni și a reaprinderii ostilităților bilaterale, Israelul a ordonat Chevron să închidă câmpul Tamar, reducând cantitatea de gaz disponibilă pentru export.

Gazul care ajunge în Egipt din Israel este utilizat în cea mai mare parte la nivel local, iar restul este lichefiat la uzina de GNL din Egipt și exportat.

Acesta este un motiv important pentru care ultimul război din Orientul Mijlociu i-a pus pe europeni pe jar în ceea ce privește gazul, deoarece prețurile au crescut imediat după aflarea veștii despre închiderea Tamar. Israelul nu este un mare furnizor al Europei, dar este un furnizor potențial important în vederea diversificării aprovizionării.

De asemenea, aprovizionarea cu gaze de la celălalt mare zăcământ offshore al Israelului, Leviathan, nu mai merge în Egipt, unde obișnuia să meargă. În schimb, Chevron a redirecționat fluxul către gazoductul arab care trece prin Iordania. De asemenea, o sursă guvernamentală israeliană a declarat că aprovizionarea internă cu gaze este prioritară în raport cu volumele de export.

Între timp, presa egipteană raportează că consumul de gaze naturale a crescut substanțial, citând oficiali din guvernul țării. O publicație, Ahram, a scris că, potrivit guvernului, sâmbătă, cererea de gaze a Egiptului a ajuns la 700 de milioane de metri cubi pe zi - o creștere de 18% față de anul trecut.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.