Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul solicită oferte de explorare pentru 23 de blocuri de petrol și gaze

Operation World
Egipt harta

Egiptul a lansat luni o rundă internațională de licitații pentru explorarea petrolului și gazelor în 23 de blocuri onshore și offshore, a declarat Ministerul Petrolului și Resurselor Minerale, scrie oilprice.com.

Egiptul va oferi în această rundă de licitație 10 blocuri în regiunea Deșertului de Vest, două blocuri în Deșertul de Est, șapte zone în Golful Suez și patru blocuri în Marea Roșie, potrivit unui anunț al ministerului transmis de Reuters.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 25 februarie 2024.

Egiptul, care a cunoscut câteva descoperiri mari de gaze în ultimii ani și care își propune să devină un hub energetic regional, caută să-și stimuleze producția de petrol și gaze și să atragă mai multe investiții.

Egiptul și estul Mediteranei au devenit puncte fierbinți pentru explorarea gazelor după mai multe descoperiri semnificative, inclusiv uriașul câmp Zohr din Egipt, care a fost descoperit și este operat de Eni.

În ultimii opt ani, producția de gaze din Egipt a crescut cu 66%, veniturile din export crescând de 13 ori. Anul trecut, exporturile de GNL ale țării au depășit 8 milioane de tone, cea mai mare parte a acestora fiind trimisă în Europa înfometată de gaz.

Egiptul caută acum să sporească producția de petrol și gaze printr-o extindere a uriașului câmp Zohr și noi proiecte de explorare.

Egiptul intenționează, de asemenea, să investească 1,8 miliarde de dolari pentru a fora noi puțuri de gaze offshore în Marea Mediterană și Delta Nilului, a declarat ministrul Petrolului, Tarek El Molla, pentru Agenția de știri Emirates în iulie.

Planul – care implică companii precum Eni, Chevron, ExxonMobil, Shell și BP – urmărește să foreze 35 de sonde de explorare de gaz până în iulie 2025, potrivit ministrului.

În plus, Apache Corporation plănuiește să investească anul viitor 1,4 miliarde de dolari în industria energetică a Egiptului. Firma americană este unul dintre cei mai mari investitori și cel mai mare producător de petrol din țara nord-africană.

La sfârșitul anului 2022, Apache deținea 5,3 milioane de acri bruti în șase concesii separate. Aproximativ 68% din suprafața brută a companiei în Egipt este nedezvoltată, oferind oportunități considerabile de explorare și dezvoltare pentru viitor, spune compania americană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.