Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ei sunt cei doi candidați care 'SE BAT' pentru fotoliul de primar din Moldova Nouă: Alegerile locale vor avea loc pe 24 ianurie

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot

Doi candidaţi pentru funcţia de primar se vor regăsi pe buletinele de vot la alegerile locale ce vor avea loc duminică, 24 ianuarie, în oraşul Moldova Nouă, după ce Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit ca scrutinul din 27 septembrie 2020 să fie repetat în această localitate din judeţul Caraş-Severin, anunță AGERPRES.

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Moldova Nouă, judecătoarea Rodica Pascariu, pe buletinele de vot va fi menţinută ordinea candidaţilor ce a fost stabilită prin tragere la sorţi pentru scrutinul din septembrie 2020, respectiv candidatul Ion Chisăliţă (PNL) şi candidatul Eugen Băleanu (Partidul Verde).

Pe raza circumscripţiei electorale vor fi organizate 12 secţii de votare, iar la urne sunt aşteptaţi circa 10.000 de alegători.

Citește și: SURSE - Strategia susținătorilor lui Ludovic Orban

Conform datelor Autorităţii Electorale Permanente (AEP), la alegerile locale din 27 septembrie, prezenţa la urne a fost de 51,73%.

BEC a stabilit ca, în data de 24 ianuarie, să fie repetat scrutinul pentru funcţia de primar în circumscripţia electorală orăşenească Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, decizia a fost luată având în vedere Hotărârea BEC nr. 142/30.09.2020 privind admiterea cererii de anulare a alegerilor în circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, formulată de Partidul Naţional Liberal - filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, luând în considerare Decizia nr. 60/13.01.2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal în dosarul nr. 981/59/2020, prin care au fost respinse în mod definitiv acţiunile în anulare formulate împotriva Hotărârii BEC şi ţinând cont de faptul că, la data pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a Deciziei nr. 60/13.01.2020, Hotărârea Biroului Electoral Central nr. 142/30.09.2020 a dobândit caracter definitiv sub aspectul constatării fraudei electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.