Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e celebritatea care a stabilit un nou record în dosarele DNA: Prejudiciu de 27 de milioane de lei și 161 de fapte

Sigla DNA

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului primar al comunei argeşene Bradu, Costel Zamfir, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (161 acte materiale), prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 27 de milioane lei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au reţinut, în rechizitoriu, că în perioada 2000 - 2007, Costel Zamfir, în calitate de preşedinte al comisiei locale de fond funciar, a stabilit nelegal şi abuziv dreptul de proprietate al unor persoane.

"În perioada iunie 2000 - mai 2007, inculpatul Zamfir Costel, în calitatea menţionată mai sus, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce decurgeau din funcţia de preşedinte al comisiei locale de fond funciar, a încălcat dispoziţiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal şi abuziv, dreptul de proprietate al unor persoane, pe suprafeţe de teren care nu se găseau în patrimoniul CAP Bradu, la 01 ianuarie 1990. Toate suprafeţele de teren retrocedate (ce însumează 159 ha) au fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care deţineau titluri de proprietate anterioare, valabile. În acest sens, inculpatul a întocmit şi falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza emiterii titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenurile în baza Legii nr. 18/1991 şi nu mai aveau dreptul la reconstituire ori care aveau dreptul să li se reconstituie dreptul de proprietate, însă nu pe acele amplasamente", se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii precizează că prejudiciul produs de Zamfir se ridică la 27.799.162,61 lei (peste 8,8 milioane de euro), reprezentând paguba adusă persoanelor prin suprapunerea terenurilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeş.

Fostul primar al comunei Bradu Costel Zamfir a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, în 2014 fiind condamnat definitiv la o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.