Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e șeful de stat care vrea să-și pună soția vicepreședinte al țării

Preşedintele Republicii Nicaragua, Daniel Ortega, care candidează pentru încă un mandat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, fiind considerat favorit, se va prezenta de această dată în tandem cu soţia sa Rosario Murillo, propusă pentru funcţia de vicepreşedinte al ţării, a anunţat marţi partidul său, relatează AFP.

''I-am prezentat drept candidaţi, la preşedinţie, pe Jose Daniel Ortega Saavedra şi, pentru funcţia de vicepreşedinte, pe Rosario Maria Murillo Zambrana'', a anunţat consilierul juridic al partidului sandinist sosind împreună cu ei la Consiliul Electoral. El a precizat că cei doi îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi candidaţi la alegerile prezidenţiale.

Citește și: S-a stabilit cât trebuie să dureze o partidă de sex

Daniel Ortega şi Rosario Murillo vor fi, prin urmare, în fruntea campaniei sandiniştilor pentru alegerile prezidenţiale şi legislative prevăzute pentru 6 noiembrie. Cu această numire, experţii consideră că apare o eventuală dinastie prezidenţială.

Daniel Ortega, un ex-guerillero în vârstă acum de 70 de ani, a fost preşedinte din 1985 până în 1990, apoi reales în 2006 şi în 2011. El este cotat drept favorit în sondaje, cu 57 % din intenţiile de vot, pentru un al patrulea mandat, cu atât mai mult cu cât principalul său rival şi principalul partid de opoziţie au fost excluşi de la alegeri prin intermediul unei manevre judiciare.

Citește și: Iubire ca-n România: Un artist căsătorit are amantă cu 32 de ani mai tănără și are și 3 copii cu două femei

Rosario Murillo (65 de ani), în calitate de ''Primă Doamnă'', dar şi de purtătoare de cuvânt oficială, este de fapt cunoscută ca ţinând frâiele guvernului de peste circa zece ani, informează agerpres.ro.

Citește și: Analist politic: România e într-o stare de alarmă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.