Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El e teroristul care a ucis 38 de turiști în Tunisia

Cel puţin 15 britanici sunt printre cele 38 de persoane ucise vineri în atentatul comis împotriva unui hotel din Tunisia, a anunţat sâmbătă guvernul britanic, precizând că bilanţul ar putea să fie şi mai mare.

Citește și: IMAGINI DURE Momentul atacului din Tunusia/ VIDEO

Gruparea extremistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat într-un comunicat dat publicităţii pe conturi jihadiste de Twitter atentatul sângeros comis vineri într-un hotel din apropiere de Sousse, în Tunisia, potrivit AFP.

"Soldatul califatului (...), Abu Yahya al-Qayrawani (...) a reuşit să îşi îndeplinească scopul în hotelul Imperial", omorând aproape 40 de persoane, "în mare majoritate cetăţeni ai statelor alianţei cruciate care luptă împotriva (...) califatului", afirmă documentul.

Textul menţionează că atacul a vizat "cuiburi (...) ale desfrânării, viciului şi apostaziei din oraşul Sousse" şi aceasta "în pofida măsurilor de securitate întărite în jurul acestor cuiburi vizate pe plaja Kantaoui".

Atacul comis de un individ înarmat contra hotelului Riu Imperial Marhaba la Port el Kantaoui, la 140 de kilometri sud de Tunis şi la periferia oraşului Sousse, a făcut 38 de morţi, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Atentatul, cel mai grav din istoria recentă a unei ţări, a lovit o ţară care se confruntă cu creşterea ameninţării jihadiste după revoluţia din 2011. El a avut loc la trei luni după atacul sângeros contra muzeului Bardo din Tunis (22 de morţi, dintre care 21 de turişti), revendicat de SI.

Potrivit autorităţilor, teroristul se numeşte Seifeddine Rezgui, un tânăr tunisian originar din Gaafour (nord-vest), student la Kairouan (centru). El nu avea antecedente penale.

'Este vorba de cel mai sângeros atac terorist împotriva cetăţenilor britanici', de la atentatele din 7 iulie 2005 de la Londra, soldate cu 56 de morţi, a declarat Tobias Ellwood, secretar de stat pentru afaceri externe, citat de AFP.

Premierul David Cameron a declarat în cursul dimineţii, la finalul unei reuniuni de criză, convocate ca urmare a atentatului care a avut loc în staţiunea tunisiană Sousse, că Marea Britanie "trebuie să se pregătească pentru vestea că există un mare număr de britanici printre victimele sălbaticului atac din Tunisia".

Anterior, Ministerul Sănătăţii din Tunisia a anunţat că au fost identificate 10 din cele 38 de victime ale atentatului şi că opt dintre acestea sunt cetăţeni britanici.

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.