Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El este omul de afaceri ROMÂN care ar putea FALIMENTA o țară străină

Sierra Leone News
frank timis

Omul de afaceri Frank Timiş cere despăgubiri record din partea statului Burkina Faso, cât veniturile statului pe doi ani ale țării din Africa.

Trei companii care fac parte din Pan African Minerals Group, controlat de milionarul român Frank Timiş, cer despăgubiri în valoare de 385 mil. dolari statului african Burkina Faso pe care îl acuză că a blocat dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mine de mangan din lume.

Ce a spus Gelu Diaconu în faţa judecătorilor: Dezvăluiri complete ale fostului şef ANAF / DOCUMENT

Potrivit unei cereri de arbitraj adresată Curţii Internaţionale de Arbitraj a Camerei Internationale de Comerţ, situaţia provine dintr-o dispută asupra depozitului Tambao din colţul nord-estic al ţării vest-africane.

Una dintre firmele lui Timiş, Pan African Burkina Limited (PAB), a cumpărat în iunie 2012 drepturile de exploatare a minei Tambao, care se presupune că are rezerve de mangan de 100 milioane de tone, şi spune că a investit peste 100 mil. dolari în dezvoltarea ei.

Canadienii ar putea plăti mai mult pe HRANĂ după instalarea lui Trump

Surse familiare cu procedurile, citate de Reuters, spun că firmele ar dori despăgubiri şi pentru pierderea profitului, ceea ce duce suma totală solicitată de la Burkina Faso la peste 4 mld. dolari. Suma reprezintă mai mult de 10% din Produsul Intern Brut al ţării sau echivalentul veniturilor ţării pe doi ani, potrivit Revistei Capital.

Termenii acordului dintre PAB şi Burkina Faso prevăd ca manganul exploatat la Tambao să fie transportat pe calea ferată. PAB spune, însă, că autorităţile statului nu şi-au respectat obligaţia de a renova o linie de cale ferată existentă între oraşele Kaya şi Abidjan, în apropiere de Coasta de Fildeş.

Omul de afaceri Frank Timiş are o avere estimată la 270-280 mil. euro, în ultima ediţie a Top 300 Capital. El ocupă locul 11 în top. În 2012, Frank Timiş a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.