Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El este profesorul de religie din România care a încheiat una dintre cele mai dure curse de ultramaraton din lume

Foto facebook
marius iorga profesor de religie maraton

El este profesorul de religie din România care a încheiat una dintre cele mai dure curse de ultramaraton din lume

Marius Iorga, profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei și ultramaratonist, a încheiat una dintre cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc.

Ultramaratonistul Marius Iorga, în vârstă de 43 de ani, a reușit o nouă performanță remarcabilă: a încheiat una dintre cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc.

Acest succes i-a asigurat îndeplinirea unui vis pe care l-a avut încă din copilărie de când a decis să practice acest sport. Marius Iorga a parcurs cu succes cei 171 kilometri ai cursei care însumează o diferență de nivel de 10.042 metri.

"De vreo 6 ani visez la această zi. Tot atâția de pregătire și consecvență. Priveam în fiecare an, fețele transfigurate de emoție ale alergătorilor aflați la start și mă imaginam printre ei. Azi nu voi mai fi nevoit să visez cu ochii deschiși, fiindcă mă voi afla în spatele liniei de Start, încercând să-mi gestionez propriile emoții. Le mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat și mi-au susținut "nebunia" asta, având încredere în mine: familia și prietenii", scria pe Facebook Marius Iorga înaintea cele mai dure curse din lume, UTMB Mont-Blanc.

Ultra-Trail du Mont-Blanc s-a desfășurat în weekedul 1-3 septembrie 2023, punctul de start a fost în celebra stațiune montană Chamonix (Franța), iar traseul a traversat trei țări: Franța, Italia și Elveția. La competiție au participat peste 2.000 de alergători din întreaga lume, numărul de locuri fiind limitat. Marius Iorga a participat grație performanței reușite anul trecut, când a încheiat, în 31 de ore, ultramaratonul de 100 de mile Val d’Aran by UTMB, cu o diferență de altitudine de 10.000 de metri, competiția din Spania fiind criteriu de calificare la Ultra-Trail du Mont-Blanc 2023, notează radioblaj.ro

Profesor de religie la Liceul Tehnologic Jidvei, Marius Iorga este cunoscut mai ales pentru activitatea sa ca președinte al Asociației Running&Cycling Club Blaj, care organizează diverse competiții sportive cu caracter umanitar, cea mai cunoscută dintre acestea fiind Crosul Speranței.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.