Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El este românul care a fost UCIS în atacul din Germania: Familia nu are bani să îl aducă în țară, iar MAE nu a luat legătura cu ea

Vili Viorel Păun

Vili Viorel Păun era originar din localitatea Singureni, județul Giurgiu. Se afla însă de câțiva ani în Germania, alături de familie. Băiatul locuia în Hanau alături de mama și de tatăl său. Femeia este chiar verișoara primarului localității Singureni, Marian Pătuleanu. „Este nepotul meu”, a declarat acesta pentru presa din România, potrivit stiridiaspora.ro.

„Vă confirm că este decedat. Am vorbit cu părinții, cu unchiul lui de acolo. Și eu sunt rudă cu băiatul acesta. Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe... și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

Viorel ieșise la cumpărături în cartierul turcesc unde a avut loc atentatul, atunci când a fost împușcat mortal chiar în mașina sa. Fotografia care a devenit reprezentativă pentru atentatul care a avut loc aseară este exact mașina românului ucis de atacator.

Citește și: Andrei Caramitru profețește un dezastru pentru PNL: E doar o problemă de timp

„Unde e Ministerul de Externe? Dacă ar fi alegeri mâine ar urla toți. (...) E ceva incredibil. Ce stat, ce autorități? (...) Părinții vor să vadă acum cum să-l aducă în țară că sunt niște costuri extraordinare. Sunt niște rude sărmane, că n-au plecat de bine din țară. (…) La momentul actual, aștept să văd ce vor ei să facă. Vă dați seama că va veni și un sprijin din partea noastră. Nu suntem noi o primărie foarte bogată, dar vom face un apel umanitar și din partea cetățenilor că e ceva ieșit din comun”, a mai spus Marian Pătuleanu.

Citește și: Gigi Becali acuzat de spălare de bani: ‘Nu sunt nici măcar suspect’

Tobias R., bărbatul suspectat că ar fi împuşcat mortal cele 11 persoane dintre care nouă din două baruri cu specific oriental din localitatea Hanau, din sud-vestul Germaniei, pare să fi fost adeptul unor idei extremiste și aceasta ar fi motivația acțiunilor sale. El şi-a exprimat opiniile de extremă dreapta într-o scrisoare-confesiune, dar și într-o înregistrare video pe care a postat-o online în urmă cu câteva zile. El a fost găsit mort în locuinţa sa la scurt timp după atacurile comise. Alături de el a fost identificat și cadavrul mamei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.