Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El Salvador introduce o subvenție de combustibil de 0,20 USD pe galon pentru cetățenii care plătesc cu Bitcoin

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Președintele salvadorian Nayib Bukele a anunțat că cetățenii se pot bucura de o reducere de 0,20 USD pe galon a prețurilor benzinei atunci când plătesc folosind portofelul bitcoin , Chivo, susținut de guvern .

Descriind știrile drept „vești pozitive pentru buzunarele salvadorenilor”, președintele a anunțat subvenția prin Twitter la 30 septembrie. Potrivit unei traduceri brute, Bukele a declarat :

„Compania de stat Chivo a negociat cu cele mai mari companii de benzinărie din țara noastră, astfel încât începând de mâine, stațiile lor vor vinde fiecare galon de combustibil cu 0,20 USD mai ieftin, cu portofelul Chivo”.

Bukele a subliniat că nu există nicio limită la reducere și că orice persoană sau companie locală poate accesa reducerea. El a adăugat că reducerea va șterge „câteva creșteri ale prețului internațional al combustibililor” și „va reduce costurile de transport în lanțurile de aprovizionare”, conform cointelegraph.com

Cu toate acestea, unii salvadoreni par a fi neconvinși că subvenția beneficiază în cele din urmă de public, utilizatorul Twitter Adan_3840 răspunzând :

„Acei 20 de cenți vor veni de la noi toți, nu? Benzinăria nu pierde, acolo rambursează după ce se plătește cu taxele chiar și celor care merg pe jos. ”

Alții au fost cinici cu privire la decizia guvernului de a oferi reducerea doar celor care plătesc folosind Chivo, un alt cont Twitter punând întrebări de ce administrația nu sa mutat pentru a oferi scutiri la prețurile combustibililor la o dată anterioară.

Alături de știri, Bukele a mai dezvăluit că a autorizat un fond destinat „stabilizării” prețului intern al gazului lichid. Președintele a afirmat că, deși piața internațională a planificat o creștere de 1,17 dolari a prețului buteliilor de 25 de kilograme de gaz lichid, localnicii salvadoreni vor experimenta „o ușoară reducere” a costurilor.

El a adăugat că guvernul va absorbi creșterea doar un an, observând că reducerile prețurilor globale la gaz vor fi transmise și consumatorilor în această perioadă.

El Salvador a devenit prima țară care a recunoscut în mod legal Bitcoin ca mijloc legal de plată pe 7 septembrie. Mai târziu, în aceeași lună, Bukele a susținut că o treime dintre salvadoreni foloseau deja Chivo la mai puțin de trei săptămâni de la lansare.

Cu toate acestea, spectatorii și-au exprimat scepticismul în ceea ce privește rapoartele lui Bukele privind adoptarea criptelor în creștere, criticul și autorul criptei sincere David Gerard afirmând că oficialii salvadorieni „hrănesc numere Bukele care îi plac”, care „se destramă sub cea mai mică examinare”.

În buletinul său informativ Attack of the 50 Foot Blockchain , Gerard a analizat valorile de utilizare ale Chivo raportate de Bukele pentru a concluziona că portofelul susținut de guvern „ar face mai multe tranzacții pe zi decât Visa la nivel mondial” dacă datele președintelui ar fi corecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.