Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Ele sunt cel mai bine păstrat secret al lui Vladimir Putin

images.express.co.uk
fiice-putin

Maria şi Katerina, cele două fiice ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, sancţionate miercuri de Occident, sunt unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Kremlinului. Identitatea lor nu a fost niciodată confirmată oficial, iar în prezent nu este clar unde sunt şi nici cu ce se ocupă, scrie agenţia EFE.

''Sunt mândru de ele. Eu nu discut niciodată chestiuni care au legătură cu familia mea. Ele nu se ocupă nici cu afaceri, nici cu politica. Pur şi simplu îşi trăiesc viaţa şi o fac cu demnitate'', afirma Putin în decembrie 2015, într-unul din rarele momente când s-a referit la fiicele sale, scrie agerpres.ro.

Ultima fotografie a lui Putin cu ele care este publică datează din 2002, în timpul unei vacanţe pe litoral, iar ambele stau cu spatele. De atunci, Maria şi Katerina au fost protejate cu o grijă specială de serviciile ruse de securitate.

Se ştie că ele trăiesc în prezent în Rusia şi că din 2014, anul când statele occidentale au impus Rusiei sancţiuni pentru anexarea Crimeii, au călătorit de mai multe ori în ţările occidentale.

Ele au participat în 2021 la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, dar ca specialiste în domeniul lor de activitate, nu ca fiice ale liderului de la Kremlin.

Putin s-a căsătorit în anul 1983 cu Liudmila Şkrebneva, care atunci era stewardesă la o filială regională din Kaliningrad a companiei aeriene Aeroflot.

Prima lor fiică, Maria, s-a născut pe 28 aprilie 1985 în oraşul Leningrad, actualul Sankt Petersburg, după care cuplul s-a mutat în oraşul german Dresda, unde Putin a lucrat pentru KGB. Katerina, a doua lor fiică, s-a născut acolo pe 31 august 1986.

Vladimir şi Liudmila au revenit la Leningrad în 1990, cu un an înaintea dezintegrării URSS, oraş unde au stat până în 1996, când s-au mutat la Moscova, unde Putin a devenit membru al administraţiei prezidenţiale a lui Boris Elţîn.

Deşi era un secret al lui Polichinelle faptul că nu mai trăiau împreună, abia în iunie 2013 Vladimir şi Liudmila au confirmat că s-au despărţit.

În 2017, Putin a dezvăluit că are doi nepoţi, dintre care unul se pare că tocmai se născuse, dar nu a confirmat numele taţilor.

''Fiicele mele fac primii paşi în carierele lor, dar deja au obţinut unele succese. Cred că fiecare om are dreptul la propriul său destin. Fiicele mele nu au fost niciodată vedete şi niciodată nu le-a plăcut să fie în centrul atenţiei'', mărturisea atunci liderul de la Kremlin.

Maria, în vârstă de 36 de ani, poartă în prezent numele de Voronţova. Are o licenţă în biologie la Sankt Petersburg şi una în medicină la o universitate din Moscova. De profesie medic endocrinolog, Maria cunoaşte patru limbi străine (engleză, franceză, germană şi olandeză) şi a apărut de mai multe ori la televiziune vorbind despre bolile genetice pediatrice.

Căsătorită cu afaceristul olandez Yorritt Fassen, venit în Rusia în 2006 pentru a lucra la compania Gazprom, fiica cea mare a lui Putin a locuit, conform presei, în oraşul olandez Voorschoten.

Tot conform presei, cei doi au fost nevoiţi să părăsească Olanda în 2014, după ce în estul Ucrainei a fost doborât avionul Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord, majoritatea olandezi, acţiune pentru care Occidentul acuză separatiştii proruşi.

Maria Voronţova este în prezent acţionară a companiei Nomeko (Noua Companie Medicală), specializată în construcţia de instalaţii medicale, printre care şi un centru oncologic la Sankt Petersburg.

Katerina, în vârstă de 35 de ani, poartă numele de Tihonova. Ea a fost identificată în 2018 de guvernul american drept fiica cea mică a liderului de la Kremlin. Este licenţiată a Universităţii de Stat din Moscova, unde a fost mai mulţi ani directoare a Fundaţiei Naţionale pentru Dezvoltare Intelectuală, cunoscut şi ca Innopraktica. S-a căsătorit cu afaceristul Kiril Şamalov şi cei doi au trăit împreună în oraşul francez Biarritz până în anul 2018, când s-au despărţit, potrivit presei.

Fiica cea mică a lui Putin îşi dedică activitatea cercetărilor asupra inteligenţei artificiale, care în ultimii ani a fost una dintre temele de interes ale tatălui ei, şi dezvoltării proiectelor pentru tehnologii de vârf ale principalei universităţi moscovite.

Katerina este o pasionată a competiţiilor de dans modern (rock) în pereche. Ea a participat la mai multe campionate naţionale, europene şi mondiale, iar o înregistrare video cu o prestaţie a ei există pe Youtube.

În 2020, portalul de investigaţii Proekt, interzis în anul următor de autorităţile ruse, a difuzat un amplu reportaj despre presupusa existenţă a unei a treia fiice a lui Vladimir Putin.

Conform respectivei investigaţii, preşedintele rus ar fi avut o relaţie amoroasă cu Svetlana Krivonoguij, care în prezent ar fi una dintre acţionarele băncii Rossiya şi ar deţine proprietăţi de peste 100 de milioane de dolari.

Proekt susţine că în urma acestei relaţii, în 2003, când Putin era deja preşedinte al Rusiei, s-a născut Elisabeta, o fată care ar semăna foarte mult cu liderul de la Kremlin. Svetlana Krivonoguij apare şi în investigaţia Pandorra Papers despre activităţile financiare dubioase ale multor politicieni şi afacerişti.

Kremlinul a calificat joi sancţiunile impuse de guvernul american fiicelor preşedintelui Putin drept ''inexplicabile şi de neînţeles''. ''Calea de a adopta restricţii împotriva membrilor de familie vorbeşte de la sine'', a mai transmis Kremlinul, prin purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. ''Din nefericire, aveam de-a face cu acest tip de adversari'', a adăugat acesta, referindu-se la sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei după agresiunea acesteia asupra Ucrainei.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.