DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Electrica a achiziționat un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW în zona municipiului Oradea

adevarul.ro
parc fotovoltaic

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a anunţat că a semnat marţi cu Monsson, jucător regional pe piaţa energiei electrice, un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale vizând achiziţia unui proiect de parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă situat în vecinătatea municipiului Oradea, conform news.ro

"Electrica a semnat cu Monsson un contract de vânzare-cumpărare de părţi sociale într-o companie de proiect care dezvoltă un parc fotovoltaic cu o capacitate instalată de 77,5 MW de energie regenerabilă. Tranzacţia vizează achiziţia integrală a companiei de proiect - Foton Power Energy, deţinută integral de vânzător, care dezvoltă proiectul fotovoltaic Bihor 1, situat în vecinătatea municipiului Oradea", anunţă Electrica.

Preţul total estimat al achiziţiei este de 4.262.500 euro, iar preţul final se va determina prin ajustarea preţului total estimat în functie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

„Achiziţia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru în direcţia dezvoltării sectorului de producţie de energie electrică din surse regenerabile, care, în contextul actual de piaţă reprezintă o soluţie viabilă. Tranziţia energetică se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are în 3acest sens o strategie foarte clar articulată”, spune Corina Popescu, director general Electrica.

În această tranzacţie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipă de consultanţi ai casei de avocatură Ţuca, Zbârcea & Asociaţii împreună cu Ernst&Young, în timp ce Monsson a fost asistat de echipa Berechet Rusu Hiriţ.

„De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din România, vor fi deja funcţionale. Promisiunea noastră este că vom participa în continuare activ la dezvoltarea producţiei de energie regenerabilă şi vom ajuta sectorul să depăşească această criză energetică”, afirmă Sebastian Enache, director dezvoltare Monsson.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu  organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.