Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrica își va prezenta în a doua jumătate a anului strategia pentru următorii cinci ani: sunt vizate și tarifele pentru consumatori

electrica ser

„În a doua jumătate a anului, vom ieși cu strategia pentru următorii cinci ani de zile”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica, la conferința de presă de miercuri, precizând că o repoziționare este dificilă în momentul unei schimbări de paradigmă. Restructurarea companiei nu privește reducerea numărului de angajați, ci este vorba de adoptarea noilor tehnologii sau de stabilirea tarifelor, informează Mediafax.

Citește și: OCDE anticipează încetinirea economiilor majore ale lumii: țări din Europa și China, vizate în mod direct

Corina Popescu a spus că OUG 114/2018 nu a avut efecte asupra planurilor de investiții și asupra restructurării businessului, și a precizat că taxa de 2% pe cifra de afaceri prevăzută în ordonanță este inclusă în noile tarife de distribuție.

În aceste condiții prețurile la energia electrică pentru consumatorii industriali vor creşte pe piața liberă, după ce ANRE a aprobat o majorare cu circa 2,5% a tarifelor de distribuţie a energiei electrice, de la 1 martie, ca urmare a introducerii contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, în baza OUG 114/2018.

Electrica a obținut anul trecut un profit net de 298 de milioane de lei, în creștere cu 15,4% față de nivelul anului precedent, în baza situațiilor financiare individuale auditate.

„Anul 2019 marchează începutul unei noi perioade de reglementare, care aduce schimbări importante. Noi continuăm să credem cu tărie că este absolut necesar să avem un cadru de reglementare predictibil și care să stimuleze în continuare investițiile, motorul evoluției sistemului energetic românesc”, a declarat Corina Popescu.

Consiliul de Administrație a înaintat spre aprobare AGOA din 25 aprilie propunerea de buget pentru anul 2019: profitul net individual bugetat este de 195 de milioane de lei, iar profitul net bugetat la nivel consolidat este de 121 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.