Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrica vrea să intre în indicii FTSE Russell, semnând cu BRK Financial Group şi Wood&Co pentru servicii de market-making

safenews.md
energie electrica

Electrica, cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, a anunţat marţi că a semnat pentru servicii de market-making cu BRK Financial Group şi Wood & Company Financial Services a.s. (Wood&Co), având ca principal obiectiv creşterea lichidităţii acţiunilor proprii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru accederea în indicii internaţionali FTSE Russell, potrivit news.ro.

”Societatea Energetică Electrica, cel mai important jucător de pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, a semnat pentru servicii de market-making cu BRK Financial Group şi Wood & Company Financial Services a.s. (Wood&Co), având ca principal obiectiv creşterea lichidităţii acţiunilor proprii pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru accederea în indicii internaţionali FTSE Russell”, anunţă compania.

Cei doi furnizori de lichiditate - BRK Financial Group şi Wood&Co - vor începe să coteze ca Market Maker pentru Emitent începând cu 3 ianuarie 2023, respectiv pachete de cel puţin 37.000 acţiuni Electrica (simbol EL) la cumparare (BID) şi la vânzare (ASK), la o diferenţă maximă de 2% între cotaţii.

“Intrarea Electrica în seria de indici internaţionali FTSE Russell este unul dintre principalele noastre obiective pentru perioada următoare, iar semnarea cu cei mai mari doi jucători de pe piaţa locală de market-making este măsura optimă pentru îndeplinirea acestui deziderat, ceea ce se va resimţi, implicit, în sens pozitiv asupra valorii de piaţă şi vizibilităţii Electrica, atât în beneficiul acţionarilor noştri actuali, cât şi al viitorilor investitori”, a declarat Alexandru Chiriţă, director general Electrica.

Pentru BRK Financial Group, Electrica este a 16-a acţiune pentru care compania furnizează servicii de market-making pentru Emitent, fiind cel mai activ broker de pe piaţa de profil de la BVB.

“În linie cu obiectivul agreat, am calibrat un pachet de cotare foarte competitiv (peste 50.000 euro valoarea minimă a ordinelor de cumpărare şi vânzare). Din perspectiva noastră, ne propunem ca rezultatele să se vadă într-un orizont de timp foarte scurt, în sensul îmbunătăţirii lichidităţii, iar pe termen mediu (cel mai plauzibil în februarie 2024), acţiunile Electrica să fie incluse în seriile de indici FTSE Russell”, a menţionat Monica Ivan, director general BRK Financial Group.

Pentru Wood&Co, Electrica este al patrulea emitent din portofoliu, compania de brokeraj fiind al doilea cel mai mare jucător din piaţa de market-making pentru emitent.

„Scopul nostru comun şi principal al proiectului de market-making este de a oferi suport maxim pentru acţiunile Electrica, făcându‑le mai lichide şi mai puţin volatile, ceea ce, în cele din urmă, ar trebui să atragă mai mulţi investitori locali şi internaţionali”, a spus Josef Kohout, Head of Trading Wood&Co.

Odată cu Electrica, numărul de emitenţi care beneficiază de servicii de market-making dedicat ajunge la 20, cu menţiunea că 3 companii, printre care şi Electrica, beneficiază de servicii duale de market-making.

“Pe tot parcursul anului 2022, am remarcat un interes din ce în ce mai mare al emitenţilor pentru contractarea serviciilor de Market-Maker al emitentului în vedere îmbunătăţirii lichidităţii acţiunilor lor. Ne bucurăm să vedem un nou parteneriat pentru servicii de Market-Maker al Emitentului la Bursa de Valori Bucureşti. Electrica, jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice, este o companie emblematică pentru piaţa de capital locală şi pentru economia României în general. Ne dorim ca serviciile duale de market-making de care va beneficia Electrica din partea BRK Financial Group şi Wood & Company să conducă la îmbunătăţirea lichidităţii acţiunilor companiei, crescându-i astfel şansele de includere în indicii FTSE Russell”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai mari jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la aproximativ 3,85 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.