Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrocasnicele pe care trebuie să le scoţi din priză noaptea pentru o factură mai mică la energia electrică

stiri.md
priza prelungitor intrerupator

Foarte multe persoane se confruntă, de ceva timp, cu facturi mult mai mari la gaze și energie electrică. Însă, pentru a mai diminua din costuri, există o soluție. Iată electrocasnicele pe care trebuie să le scoţi din priză, noaptea. Aşa vei plăti mult mai puţin la curent, transmite Știri.md

Totuși, există o soluție pentru ca factura la curent să se diminueze.

În fiecare locuință există dispozitive care consumă energie electrică. Totuși, atunci când nu sunt folosite, este bine ca acestea să fie scoase din priză.

Există aparate care ar putea consuma energie inutil, astfel că facturile ar putea să vină mai mari decât te-ai fi așteptat. În timpul nopții este recomandată decuplarea de la priză a electrocasnicelor pe care nu le utilizezi.

De exemplu, aparatul de cafea îl poți ține conectat la priză doar în momentul în care îl folosești. În același timp, și mașina de spălat vase, storcătorul de fructe, prăjitorul de pâine sau sandwich maker-ul. Totodată, nici aerul condiționat nu trebuie să stea conectat la o priză, atât timp cât nu îl utilizezi. Chiar dacă nu este pornit, fiind conectat la priză tot va consuma energie electrică.

Pe de altă parte, nu trebuie să neglijezi nici boxele audio, încărcătoarele și laptopul. În afara faptului că nu trebuie lăsate în priză, dacă nu le folosiți, trebuie să mai cunoașteți un aspect: nu le lăsați nesupravegheate!

Încărcătoarele de la telefoane și laptop sunt printre cei mai mari consumatori de energie electrică. De asemenea, și boxele audio. Astfel, se recomandă ca, atunci când nu sunt utilizate, să fie deconectate de la priză, pentru a nu consuma, „în gol”, curent.

Totodată, pentru a îți diminua factura la curent, specialiștii recomandă să fie folosite becurile cu led. Chiar dacă acestea sunt mult mai scumpe decât cele obișnuite, costurile se vor amortiza, potrivit acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.