Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu: Asumarea bugetului este o sfidare şi o dovadă de impotenţă

www.cdep.ro
elena dinu

Deputatul PSD de Giurgiu Elena Dinu a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că angajarea răspunderii Guvernului pe bugetul de stat este o sfidare la adresa românilor şi o dovadă de impotenţă potrivit Agerpres.

"Este prima oară când bugetul nu se aprobă prin dezbatere, acesta era apanajul Parlamentului. Orice guvern ar fi la putere, chiar şi minoritar, negociază cu grupurile parlamentare, pentru că nimeni nu este în Parlament să arunce în aer ţara, toată lumea vrea ca bugetul de stat să fie aprobat, ca instituţiile şi unităţile administrativ-teritoriale să-şi poată face la rândul lor bugetele, să-şi poată desfăşura activitatea viitoare. Faptul că acest Guvern, pentru prima dată în istorie, îşi asumă răspunderea pe buget, mi se pare o sfidare şi maximă aroganţă la adresa românilor şi un semn de impotenţă, pentru că puteau să vină la negocieri cu toate grupurile parlamentare", a declarat deputatul Elena Dinu.

Ea spune că în bugetul pentru anul viitor "scad drastic fondurile pentru PNDL, se intenţionează ca Fondul de dezvoltare şi investiţii să numai fie un proiect viabil", este "plafonată majorarea pensiilor, a salariului minim şi lăsăm profesorii fără bani".

La rândul său, senatorul PSD de Giurgiu Cristian Marciu a precizat că fondurile pentru programele de dezvoltare locală vor fi reduse în bugetul pe anul 2020, faţă de anii 2019 şi 2018, ceea ce va împiedica dezvoltarea localităţilor rurale.

"Am văzut şi noi cifrele care vor sta la baza bugetului şi una dintre nemulţumiri este aceea legată de fondurile de finanţare pentru programele de dezvoltare locală, care în bugetul anului 2020 vor fi mai mici decât în 2019 şi 2018. Încă nu au înţeles că acest program era menit să dezvolte localităţile rurale şi oraşele mici, reducând decalajul faţă de marile oraşe ale ţării. Probabil că într-un nou ciclu electoral, despre care mă aştept să fie cât mai curând, acest program să prindă din nou viaţă. În această perioadă am citit şi comparat cele două programe de guvernare, al Guvernului Orban şi al PSD. Dacă primul este o înşiruire de fraze care exprimă intenţia de a face, programul PSD era bazat pe cifre concrete care aveau la bază şi sursa de finanţare în toate domeniile", a încheiat senatorul Cristian Marciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.