Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: Cîțu laudă creșterea economică, românii sunt pe marginea prăpastiei

arhiva personala
Elena Dinu

Premierul demis își continuă imperturbabil delirul politic despre creșterea economică, acuză deputatul PSD Elena Dinu.

Când toată România este la pământ, premierul demis Florin Cîțu iese la televizor și ne spune că „Lucrurile arată bine” și că pseudo-creșterea economică, doar de el văzută și calculată, se va simți în nivelul de trai al românilor.

Dacă ar avea un dram de decență și de omenie, premierul demis nu s-ar mai prezenta deloc în fața camerelor de luat vederi, cu declarații menite doar ca să amețească populația, contrare realității și a adevărului, fără sustenabilitate economică.

Florin Cîțu nu se poate dezminți și nu poate renunța la aceeași placă cu creșterea economică, deși este evident pentru toți românii că suntem pe marginea prăpastiei.

De ce nu crește primul-ministru demis cu un rezultat zdrobitor salariile, pensiile și alocațiile copiilor din această creștere economică stabilă și durabilă? De ce nu cumpără primul-ministru demis medicamentele și instrumentele indispensabile tratamentului bolnavilor de COVID-19, respectiv Remdesivir, anticorpi monoclonali și concentratoare de oxigen? De ce după doi ani de pandemie suntem luați prin surprindere de efectele acestui virus, de ce în tot acest timp nu a dotat sistemul sanitar cu medicația necesară combaterii, tratării virusului? De ce nu intervine în niciun fel primul-ministru demis în explozia prețurilor la alimentele de bază, la serviciile publice și la carburanți? De ce nu plafonează primul-ministru demis facturile uriașe la energie electrică și la căldură, ce vor conduce la o situație de insuportabilitate a românilor, mai ales a celor în vârstă, de a trece peste această iarnă? De ce creșterea economică despre care vorbește Cîțu nu există, în fapt, în viața românilor?

Sunt întrebări pe care toți românii le pun în aceste zile dramatice, în care pandemia a scăpat de sub control și din cauza faptului că „această creștere economică” nu a fost folosită deloc pentru populație și pentru rezolvarea lipsurilor din sistemul de sănătate. Singura reacție a premierului demis este că „stabilizăm economia”, dar nu spune nimic despre reducerea poverii de pe umerii populației, care este mult mai îndatorată acum după creșterea galopantă a inflației și a împrumuturilor accesate.

Îi recomand primului-ministru demis să renunțe la astfel de declarații, pentru că ne-a lămurit pe toți cum stă treaba cu reflectarea creșterii lui economice în buzunarele și viețile românilor. Nu mai are ce să ne spună, nu îi mai ascultă nimeni inepțiile și minciunile.

Frig, foame, sărăcie! Acestea sunt reușitele creșterii economice a premierului demis și a partidului său, dar el își continuă imperturbabil delirul politic, fără pic de rușine pentru românii care mor în spitale și pentru cei care mor efectiv de foame, în condițiile în care șapte milioane de oameni se află în risc major de sărăcie și excluziune socială, din care 120.000 sunt în deprivare materială severă doar în ultimul an de guvernare! Patologia premierului demis frizează ridicolul, iar unica soluție este ca Florin Cîțu să tacă, definitiv.

Oamenii au nevoie de soluții acum! Economia o putem salva, viețile însă nu le putem recupera!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.