Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: Guvernul `Nu se poate` a înghețat țara în plină primăvară!

arhiva personala
Elena Dinu

Este de neconceput cum își imaginează guvernul lui Iohannis, Cîțu și Barna că prostește o țară-ntreagă, fără să clipească! Carevasăzică, executivul de dreapta are o activitate atât de laborioasă și remarcabilă încât toți românii se înfruptă cu lapte și miere, câinii au colaci în coadă și nivelul de trai a depășit cu mult standardul celor mai evoluate țări europene!

Haideți să fim serioși! Nimic din ceea ce anunță prim-ministrul pe sticlă nu are fundament în realitate. Nici creșterea investițiilor, nici finanțările din fonduri europene, nici evoluția economică mai bună decât a celorlalte țări ale Uniunii Europene.

În realitate, nivelul datoriei publice este tot mai crescut, ajungând să fie de aproape jumătate din PIB! Dacă PSD a preluat datoria publică la 37% din PIB și a lăsat-o la 35%, în 2019 când a plecat de la guvernare, PNL a dus acest indice extrem de important pentru prezentul și viitorul țării la 48% din PIB. Acest fapt înseamnă că țara noastră are un nivel al îndatorării atât de ridicat încât, pentru a echilibra cât de cât situația, vor avea de suferit toți românii zeci de ani de acum înainte.

Pentru reprezentanții „guvernului meu” acest indicator nu prea contează însă, în condițiile în care împrumuturile girate din banii fiecărui contribuabil nu se regăsesc în investiții publice substanțiale, iar salariile, pensiile și alocațiile copiilor au fost înghețate. La fel cum a înghețat și educația, pauza totală a școlilor timp de o lună fiind unicat în lume, la fel cum a înghețat și sănătatea, unde nu se găsesc soluții de a se ajunge la numărul de paturi despre care se spunea anul trecut că deja existau în secțiile ATI.

Decent ar fi ca guvernanții să ia o pauză totală de la aparițiile în spațiul public. Ar face un bine minimal tuturor românilor, deoarece tot nu au nimic pozitiv de prezentat. Să pună osul la treabă și să apară la televiziuni după ce au făcut ceva concret și util.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.