Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea cere să fie scoasă la muncă: Constructorii se plâng că nu au muncitori. De ce nu angajează deținuți? În loc să umplem țara cu africani și asiatici

inquamFOTO
Elena Udrea

Elena Udrea cere să fie scoasă la muncă: Constructorii se plâng că nu au muncitori. De ce nu angajează deținuți? În loc să umplem țara cu africani și asiatici

Elena Udrea a transmis un mesaj din închisoare la care nu se aștepta nimeni, chiar înainte de campania electorală.

Elena Udrea spune că vrem să construim autostrăzi, dar nu avem cu cine, fiindcă mulți tineri sunt plecați în străinătate, iar populația e formată în mare parte din bătrâni. Astfel, ajungem ca forța de muncă din țară să fie asigurată de străini. Fostul ministru al Turismului vine cu soluția de angajare a deținuților români.

„În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării? Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților”, transmite Elena Udrea.

Ce mai spune Elena Udrea, din spatele gratiilor

„Constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu se plâng că nu au muncitori și caută forță de muncă în satele de pe traseul șantierului.

Pentru că nu găsesc, au spus că vor apela la muncitori străini. De ce nu angajează deținuți?

În loc să umplem țara cu africani și asiatici, nu mai bine am da de lucru zecilor de mii de condamnați, care stau fără să facă nimic în pușcării?

Este o varianta mult mai avantajoasă pentru angajatori, care ar obține forță de muncă mai sigură și la costuri mult mai mici, aducând astfel benefici atât penitenciarelor, care încasează o parte din salarii cât si deținuților.

Aceștia vor câștiga bani si zile deduse din pedepse, dar cel mai important, ei își vor menține capacitatea de muncă, se vor reabilita si integra mult mai bine si rapid in societate dupa eliberare.

"Este o bună idee sa se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă"

Este necesară o abordare mai pragmatică la nivelul Ministerului Justitiei care sa aiba in vedere nu doar să umple pușcăriile din Romania și să mai facă altele noi cheltuind sute de milioane de euro, ci sa se ocupe de reintegrarea si reabilitarea deținuților, ceea ce ar reduce gradul mare de recidivă pe care il are Romania si ar combate infracționalitatea.

Este o bună idee sa se reintroducă pedeapsa cu executare la locul de muncă, atât de folosita si eficientă in trecut.

Astfel in loc să ții zeci de mii de oameni buni de treaba in pușcării fără să îi pui să facă nimic, doar cheltuind 400.000.000€ anual cu întreținerea lor, mai bine ar fi sa ii pui sa isi indrepte greșelile muncind. In felul acesta nu ar mai fi nevoie sa aducem străini să ne construiască autostrăzile !”, a transmis Elena Udrea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.