Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, lovită de febra pactelor, se cere la Cotroceni

udrea

Preşedintele PMP, Elena Udrea, vrea măsuri urgente pentru rezolvarea problemei creditelor neperformante, în contextul creşterii spectaculoase a cursului leu - franc elveţian. După pactul pe Apărare, urmat de trei alte propuneri de pacte din partea PSD, Elena Udrea propune şi ea un pact transpartinic.

"Dacă tot este moda pactelor pe subiecte deja tranşate, îi cerem preşedintelui Klaus Iohannis să cheme la Cotroceni toate partidele săptămâna aceasta, inclusiv Partidul Mişcarea Populară. Asta pentru a decide un pact pentru creditele neperformante din România. UE are directiva nr. 17 tocmai pe credite neperformante. Arată că e nevoie de intervenţie a guvernului pentru a rezolva problema creditelor neperformante – vrem pact pentru a rezolva această problema", a declarat Elena Udrea.

Ea a explicat ca propunerea PMP este ca Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa reglementeze posibilitatea la cerere de convertire a creditelor in valuta in moneda nationala la cursul de schimb de la momentul contractarii creditului, +/- 20%.

Posibilitatea de convertire a creditelor din valuta in moneda nationala este prevazuta deja de o directiva europeana, care insa nu a fost inca implementata in Romania, a explicat Elena Udrea.

Ea a declarat ca este convinsa ca Guvernul Ponta nu va da o ordonanta pentru o propunere facuta de PMP, tocmai de aceea partidul va incerca sa introduca aceasta prevedere ca amendament la legea insolventei personale initiata de Ana Birchal, aceasta aflandu-se deja in Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.