Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, prima reacție după ce Comisia Europeană a cerut ÎCCJ să respecte cu stricteţe deciziile CCR în dosarul gala Bute

facebook.com
Elena Udrea

Comisia Europeană precizează, într-un răspuns transmis Curții de Justiție a UE, sesizată de instanța supremă în dosarul Gala Bute, că decizia CCR privind completurile de 5 judecători poate fi aplicată, întrucât legislația europeană nu interzice, potrivit unui document prezentat de avocatul lui Udrea.

„Deci Comisia Europeană recomandă Curții de Justiție a UE să respingă solicitarea ÎCCJ pentru că, spune Comisia Europeană, decizia unei Curți Constituționale dintr-o țară membră a UE nu încalcă vreo prevedere a tratatelor europene.”, a spus Udrea.

Întrebată dacă în eventualitatea unei rejudecări nu îi este teamă de o pedeapsă mai mare, Udrea a răspuns: „Nu, este exclus. Asta este ceea ce-mi doresc cel mai mult, să mă rejudec în acest dosar, așa cum este corect. Faptul că am fost judecată la ÎCCJ de un complet după ce s-a dovedit că a fost compus ilegal prin faptul că au fost aduși judecători care nu au fost trași la sorți, au fost aduși judecători cu dedicație în cazul meu. Mă refer cel puțin la judecătorul Ionuț Matei, spre exemplu”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.