Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, PRIMA REACŢIE după ce Gheorghe Ştefan i-a turnat pe foştii lideri PDL

Inquam Photos / Octav Ganea
elena udrea

După ce Gheorghe Ştefan le-a povestit magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti despre finanţarea partidului în timpul campaniei şi despre discuţiile pe care le-a avut pe această temă cu şeful campaniei de la acea vreme, Vasile Blaga, reacţiile nu s-au lăsat îndelung aşteptate. Una dintre primele impresii le-a expus chiar fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. De altfel, chiar şi numele fostului ministru a fost evocat de Gheorghe Ştefan în declaraţia sa.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor anunţă LOVITURĂ de PROPORŢII la rectificare: 'Vom LUA bani de la ministere'

"As merge direct la esenta cauzei. Discutam de bani dati in campania electorala. E vreo campanie care nu s-a finantat cu bani adusi de oameni de afaceri, de membri de partid?Va spun eu, nu. E o infractiune? Daca ne uitam la lege, cand se face o finantare e contraventie.  (...) Intrebarea este: este infractiune? Nu, este contraventie, potrivit legii. Atunci circul asta cu haideti sa verificam sediul...(...) Despre domnul Gheorghe Stefan se stie ca era unul dintre membri care ajutau partidul in campanie. Asa cum au fost multi altii. (...)Daca sumele de bani ar fi ajuns in buzunarele cuiva de la partid e alt subiect.", a mărturisit Udrea într-o intervenţie prin telefon la România TV.

Gheorghe Ştefan a susţinut în faţa magistraţilor că a fost convocat de Blaga la Guvern, unde , în prezenţa Robertei Anastase şi a Elenei Udrea, a fost "certat" de Vasile Blaga pentru că nu a strâns suficienţi bani pentru campanie. Întrebată, fostul ministru nu a infirmat informaţia.

"De regula, in campanie, seful de campanie strangea membri din teritoriu si de partid si le spunea : „campania asta costa atat. Faceti rost de bani” . Astfel de discutii au fost, insa exista intotdeauna si exista la toate partidele. Seful de campanie are aceasta obligatie, sa faca rost de bani. Doar nu ii aducea de acasa. (...) Sigur, se intamplau la partid, posibil sa fi fost si la Guvern, cand ne intalneam sa discutam probleme de guvernare.", a declarat Elena Udrea.

Citeşte şi: Dragoş Pătraru RECIDIVEAZĂ: Atac la adresa televiziunii care l-a angajat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.