Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elev canadian, suspendat de un liceu catolic și reținut de poliție după ce a afirmat că există doar două genuri (Le Figaro)

theaustralian.com.au
gender transsexual

În Ontario (Canada), un liceu catolic a exmatriculat un elev care și-a exprimat opinia în timpul unei discuții în clasă. El poate fi reîncadrat numai dacă acceptă să își retracteze comentariile, notează Le Figaro.

"Am spus că există doar două genuri, că te naști bărbat sau femeie, și am avut probleme pentru asta." Josh Alexander, un elev de liceu canadian de la o școală catolică din Ontario, a fost exmatriculat din noiembrie pentru un discurs aparent inofensiv în clasă. Incidentul a fost relatat de mai multe media locale, inclusiv de Toronto Sun.

În timpul unei discuții între un profesor și elevii săi despre gen, Josh Alexander a vrut să își spună părerea. "A fost vorba despre studenți de sex masculin care folosesc toaletele femeilor, disforie de gen și alăptarea masculină. Toată lumea își împărtășea părerile pe această temă", povestește liceanul într-un interviu pentru National Post. Dar când acesta a explicat că, în opinia sa, există doar două genuri și că "genul nu este mai presus de biologie", situația a luat o întorsătură neplăcută.

Reținut de poliție când a vrut să se întoarcă la cursuri

Liceul catolic St Joseph's din Renfrew este ferm convins că elevul ar trebui exmatriculat pentru comentariile sale și că nu i se va permite să se întoarcă în clasă până când nu se dezice de cele afirmate.

În timp ce încerca să se întoarcă în clasă la câteva zile după incident, elevul a fost întâmpinat de director și reținut de doi polițiști locali pentru că a intrat în incintă în timp ce era exclus. Avocatul lui Josh Alexander a explicat condițiile puse de școală: el va trebui să accepte "să nu folosească vechiul nume al elevilor transsexuali și să accepte să se excludă de la cele două cursuri de după-amiază la care participă doi elevi transsexuali care dezaprobă convingerile religioase ale lui Josh".

Ca răspuns la aceste condiții, elevul de liceu a precizat că nu a folosit niciodată vechiul nume ("numele mort") al unui alt elev - numele original pe care îl avea o persoană înainte de tranziție. El a mai spus că cei care dezaprobă convingerile sale religioase "ar trebui să se gândească la faptul că frecventează o școală catolică", a continuat Toronto Sun. Josh Alexander este destul de activ pe rețelele de socializare. El este în mod deschis pro-viață și poartă în mod regulat o șapcă roșie cu mesajul "Salvați Canada".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.