Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eleva de 12 ani din Braşov care a căzut pe geam la şcoală a vrut să se sinucidă: Fata era supărată pentru că părinţii au pedepsit-o pentru absenţe

www.realitatea.net
ambulanță accident

Eleva de 13 ani, care a ajuns în stare gravă la spital, luni, după ce a căzut de la geamul școlii din Bod, le-a spus profesorilor că a vrut să se sinucidă pentru că ar fi fost pedepsită de părinți din cauza faptului că lipsea de la școală, potrivit mediafax.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

Potrivit prof. Michaela Olga Judele, inspector școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, fata s-a aruncat pe fereastră pentru că ar fi pedepsită de părinți din cauză că lipsește de la școală.

„Din declarațiile copilului, care era conștient, și-a explicat gestul prin aceea că atunci când greșește este anunțată familia și ea suportă pedepse. Greșește în sensul că lipsește de la școală. Am înțeles că a fost o elevă foarte bună până în acest an școlar. (...) Vineri nu fusese la școală, iar dirigintele a anunțat familia”, a declarat Michaela Olga Judele.

Conform unor surse, pedepsele însemnau interzicerea telefonului pentru o anumită perioadă.

Inspectorul școlar adjunct a precizat că, în acest caz, școala a urmat procedurile și imediat după producerea acestui eveniment, au fost anunțate SMURD, Poliția și Inspectoratul Șolar, precum și familia.

„Nu au mișcat copilul și până la venirea echipajului de salvare au stat cu ea. Un cadru didactic și dirigintele clasei au însoțit minora la spital, până a venit familia și au stat până s-au asigurat că nu are nicio problem fizică, după efectuarea investigațiilor”, a mai spus Judele.

Inspectorul școlar adjunct a mai slus că eleva va primi consiliere psihologică.

Eleva a ajuns la spital conștientă cu traumatisme la picioare și coloană.

Poliţiştii fac verificări cu privire la stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, potrivit Alinei Ivan, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.